Gözaltına alınan 3'ü doktor 6 kişi serbest

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Nisan 2009 17:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

BURSA Emniyet Müdürlüğü, çeşitli gıda firmalarında çalışanlara sahte sağlık raporu verdiği öne sürülen 3'ü doktor toplam 6 kişiyi gözaltına aldı.

Yapılan bir ihbarı değerlendiren Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 6 ay süren takip sonrası kent merkezinde bulunan kantinlerde çalışan görevlilere, özel bir sağlık kuruluşu tarafından muayene yapılmış gibi sağlık belgesi verildiğini ortaya çıkarttı.

Bunun üzerine polis, Bursa Devlet Hastanesi'nde görevli Dr. Mustafa E., İnegöl Devlet Hastanesi'nden emekli Dr. Melahat Ç., özel bir sağlık polikliğinde görevli Dr. Süreyya S. ile doktorlara aracılık yaptığı iddia edilen Mehmet A., Ergin A. ve Mustafa A.'yı gözaltına aldı. Sanıkların ev ve işyerlerinde yapılan aramada sahte olduğu öne sürülen 250 rapor ele geçirildi.

Gözaltındaki şüpheliler, sorgularının tamamlanmasının ardından savcılığa sevk edilecek.


Bursa'da sahte portör muayenesi raporu verdikleri iddiasıyla gözaltına alınan 1'i kadın 3 doktorun da aralarında bulunduğu 6 kişi sevk edildikleri adliyeden serbest bırakıldı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro Amirliği tarafından 5 ay süren takipte, gıda sektöründeki işyerlerinde çalışanlara portör muayenesi yapılmış gibi gösterildiğinin tespit edilmesi üzerine operasyon düzenlendi. Polis, gıda firmalarının çalışanları için düzenlenmiş 250 sahte portör muayene raporuna ulaştı. Bursa Devlet Hastanesi'nde görevli Dr. M.E., İnegöl Devlet Hastanesi'nden emekli Dr. M.Ç., bir özel poliklinik sahibi Dr. S.S. ile olayla ilgisi belirlenen M.A., E.A. ve M.A. gözaltına alındı. Zanlılar, sorgulamalarının ardından 'Resmi belgede sahtecilik ve halk sağlığını tehlikeye düşürmek' iddiasıyla adliyeye sevk edildi. Zanlılar, cumhuriyet savcısına ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber