Elektriğin yarısını üreten şirkette görevden alma depremi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 21 Nisan 2009 07:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elektrik Üretim AŞ'de bir soruşturma kapsamında genel müdürün ardından 6 daire başkanı görevden alındı.

Türkiye elektriğinin yaklaşık yarısını üreten Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) yönetiminde şubat ayında yapılan değişiklik sürüyor.

Enerji Bakanlığı çevrelerinden edinilen bilgiye göre, önceki ay bir daire başkanının görevden alındığı şirkette dün itibarıyla 5 daire başkanı daha görevinden alındı. EÜAŞ'daki görevden almaların önümüzdeki dönemde de devam edeceği belirtiliyor.

Enerji Bakanlığı, şubat ayında hakkında yürütülen bir soruşturma sebebiyle EÜAŞ Genel Müdürü Sefer Bütün'ü görevden almıştı. Bu değişiklikten kısa bir süre sonra da şirketin İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanı Ali Canik görevden uzaklaştırıldı. Şirket yönetimindeki yaprak dökümü bu ay da devam etti. 5 daire başkanı aynı anda görevinden alındı. Geçen cuma günü hazırlanan görevden alma yazılarının kısa bir süre içinde başkanlara tebliğ edilmesi bekleniyor. Görevden alınan başkanlar şunlar: Termik Santraller ve Maden Sahaları Daire Başkanı Ufuk Sezgin (daha önce de 2 kez alınmıştı); daha önce Termik Santrallar ve Maden Sahaları Daire başkanı iken görevden alınan ve mahkeme kararıyla görevine iade edildikten sonra Çevre Daire başkanı olarak atanan Necip Karahan; Santraller ve Proje Tesis Dairesi Başkanı Halim Eroğlu ve Malzeme Yönetimi ve Ticaret Daire Başkanı Mehmet Kasap (daha önce alınmış mahkeme kararı ile dönmüştü); Mali İşler ve Finans Yönetimi Daire Başkanı Nihat Aydın.

TEİAŞ Genel Müdürü Özşahin emekliye ayrıldı

Enerji Bakanlığı'nda yaprak dökümü devam ediyor. Son olarak yaklaşık 6,5 yıldır Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü görevini yürüten İlhami Özşahin, 16 Nisan 2009 itibarıyla emekliye ayrıldı. Özşahin, 33 yıldır görev yaptığı şirkette önemli hizmetlere imza attı. Özşahin, son olarak Türkiye'nin rüzgâr enerjisi potansiyelini enerjiye dönüştürmek için yaklaşık 12 bin megavat kurulu güce sahip rüzgâr santralinin (RES) ulusal elektrik şebekesine bağlanabilmesi için gerekli altyapı çalışmalarını tamamlamış ve 752 projeye onay vermişti.

İSMAİL ALTUNSOY

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber