İşletmelerde Mesleki Eğitim Öğrenci Devamsızlıkları Hakkında Görüş Yazısı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Nisan 2009 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşletmelerde Mesleki Eğitim gören öğrencilerin Devam devamsızlık çizelgelerinin okula/kuruma ulaştırılması görevi, öncelikle işletmelerde koordinatör olarak görevlendirilen öğretmenler tarafından yapılması gerekmektedir.

T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü

Sayı : B.08.0.ÇYG.0-15-04.03.122 /2037 15/04/2009
Konu : Pratik Eğitim Aylık
Devam-Devamsızlık Çizelgeleri

???.. VALİLİĞİNE (İl Milli Eğitim Müdürlüğü)

İlgi: a) 03/07/2002 tarih ve 24804 sayı ile Resmi Gazete'de yayınlanan Meslekî ve Teknik Eğitim Yönetmeliği.
b)03 Nisan 2009 tarih ve B.08.4.MEM.4.35.00.04.324/25151 sayılı yazı.

İliniz Menemen İlçesi Erdinç Ahmet Cengiz Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünün, işletmelerde pratik eğitim gören öğrencilerin pratik eğitimi aylık devam-devamsızlık çizelgelerinin okula iletilmesi konusundaki ilgi (b)'de kayıtlı yazınız incelenmiştir.
İlgi (a)'da kayıtlı Yönetmeliğin Meslekî eğitimde işletmelerin görev ve sorumlulukları başlığı altındaki 196. Maddesi (n) bendinde "Eğitimi yapılan meslek alan/dallarının öğretim programlarında bulunduğu hâlde işletmedeki olanaksızlıklar nedeniyle işlenemeyen konuların öğretimi için kurum müdürü ile iş birliği yapar.

İşletmelerde yapılan meslekî eğitimin plânlı bir şekilde yürütülmesi, programa uygunluğunun izlenmesi, ortaya çıkabilecek aksaklıkların ve eksikliklerin giderilmesi, öğrencilerin basan, devam-devamsızlık ve disiplin durumlarının izlenmesi ve rehberlikte bulunulması amacıyla görevlendirilen koordinatör öğretmene gerekli kolaylığı sağlar" hükmüne yer verilmiştir.
Ancak, aynı Yönetmeliğin Koordinatör öğretmenin görev ve sorumlulukları başlığı altındaki 268. maddesinin (e) bendinde ise "Öğrencilerin; basan, devam-devamsızlık ve disiplin durumunu izleyerek işletme kayıtlarındaki bilgilerin, zamanında kurum müdürlüğüne iletilmesini sağlar" denilmektedir.

Bu durumda, devam devamsızlık çizelgelerinin okula/kuruma ulaştırılması görevi, öncelikle işletmelerde koordinatör olarak görevlendirilen öğretmenler tarafından yapılması gerekmektedir. Eğer işletmelerde koordinatör öğretmen görevli değil ise yukarıda söz edilen Yönetmeliğin 196. Maddesinin (n) bendi hükmü doğrultusunda işlem yapılmalıdır.
Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Mehmet CAN
Bakan a.
Genel Müdür

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber