Sinan Çetin'in adının okula verilmesine köy halkı karşı çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2009 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hacı Ali Köyü halkı, okullarına, tadilatını üstlendiği için yönetmen Sinan Çetin ile eşinin adının verilmesine itiraz ediyor.?Köylülerin itiraz ettiği Milli Eğitim Bakanlığı ise ?İsim değişmeyecek? diyor

Van merkeze bağlı Hacı Ali köyü halkı, okullarının tadilatını üstlendiği için, yönetmen Sinan Çetin ile eşi Rebeka'nın isminin verilmesini kabullenemedi. Köy halkı, okula eski ismi olan ?Hacı Ali?nin geri verilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurdu ancak yetkililer şu an değişikliğin söz konusu olmadığını bildirdi.

Okulun önünde köy halkıyla birlikte açıklama yapan muhtar Vahdettin Kalabalık, ?Bir süre önce ?Yaşasın Okulumuz' kampanyası çerçevesinde Çetin ve eşi yetkililerle birlikte köye geldi. Okulumuzun masraflarını karşılayarak yenileyeceklerini söylediler.

Çok sevindik. Okulun camları değiştirildi ve boyandı. Vali bey de geldi. Tören sırasında bir baktık ki okulun ismi de değişti. Şaşırdık, ama o an için yapacak bir şey kalmamıştı? dedi.

Köylülerin şikâyetçi olması üzerine topladıkları imzalarla Bakanlığa ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe verdiklerini ancak 5 aydır yanıt gelmediğini belirten Kalabalık, şunları kaydetti: ?Bir cam değiştirmekle, badanayla bir okulun ismi değiştirilemez. Yeni bir okul yapsalardı, onların ismini koyabilirlerdi. Sıralar bile değişmedi. Açılışta başka okullardan sıra getirdik. Atatürk büstü dahi yok. Onu da borç getirdik.

Daha doğrusu büst var, Atatürk'ün başı yok. Biz okulun yapımı için öküz arabalarıyla taş çektik, çok yorulduk. Okula, köye ismini veren rahmetlik Hacı Ali'nin isminin verilmesini tekrar istiyoruz.?

?Yeni okul yapsın'

Köy halkından Bahattin Uyguner de, ?Sinan Çetin bey yeni bir okul yapsın, ismini de versin. İşte o zaman ona daha saygı duyarız. Okulun suyu yok, şebekesi yok, onu bile yaptırmadı? dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise dilekçenin ulaştığını, şu an okulun isminin değiştirilmesinin söz konusu olmadığını ifade etti.

Sinan Çetin: Köylüler hemen değiştirebilir

Van merkeze bağlı Hacı Ali köyü sakinlerinin tadilatını yaptırdığı okula, eşi Rebeka ve kendisinin ismini verdiği için tepki gösterdikleri ünlü yönetmen Sinan Çetin ise köylülerin ismi hemen değiştirebileceklerini söyledi. Okula isimlerinin verilmesini kendilerinin istemediğini belirten Çetin, ?Okula isimlerimizin verilmesini biz istemedik.

Böyle bir talebimiz hiç olmadı. Biz sadece oraya okulun yapılmasını istedik. Okulu Derimod yaptırdı, bizim adımızı koydular. Köylüler ismi hemen değiştirebilir ve istedikleri ismi koyabilirler. Ayrıca bu konunun muhatabı da biz değiliz? dedi.

MAGAZİN SERVİSİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber