Vergi iadesinde son gün 20 Ocak

Haber Giriş : 23 Aralık 2004 12:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2004'e ilişkin vergi indirim bildirimleri için son tarih 20 Ocak. Ücretlilerin vergi iadesi, gelir vergisinden şubat ayından itibaren mahsup edilecek.

Vergi iade zarflarında son tarih 20 Ocak

2004'e ilişkin vergi indirim bildirimleri için son tarih 20 Ocak. Ücretlilerin vergi iadesi, gelir vergisinden şubat ayından itibaren mahsup edilecek

EKONOMİ SERVİSİ

Gelir Vergisi Kanunu'nda yapılan değişiklikle uygulamada vergi iadesi olarak adlandırılan 'özel gider indirimi' kaldırılarak yerine 'vergi indirimi' getirildi. Maliye Bakanlığı konunun uygulama esaslarını internet sitesine (www.gelirler.gov.tr) koyduğu tebliğ taslağıyla açıkladı.

İadenin şekli aynı

İadenin hesap şekli dışında, kapsama giren harcamalar ve iadenin şekli konusunda herhangi bir değişiklik yok. Buna göre ücretlilerin kendileri, eşi ve çocukları ile ilgili eğitim, sağlık, gıda, giyim ve konut kira harcamalarının yıllık toplamının, 3 milyar liraya kadar kısmının yüzde 8'i, sonraki 3 milyarın yüzde 6'sı ve aşan kısmın yüzde 4'ü toplamı ödenecek vergi iadesini gösteriyor. Bu tutar, ücretlinin izleyen yılda ödeyeceği gelir vergisinden mahsup edilmek suretiyle kendisine ödenecek.

Ücretliler 2004'e ilişkin vergi indirim bildirimlerinin 20 Ocak 2005 akşamına kadar TL cinsinden düzenleyip işverenlerine verecekler. İşverenler kendilerine verilen bildirimlerde yer alan harcama tutarlarını dikkate alarak vergi indirimini hesaplayıp şubat ayı muhtasarından mahsup edecekler ve ücretlilere bu miktarı ödeyecekler.

Şubatta mahsup edilemeyen tutar sonraki aylarda mahsup edilecek ve ödenecek. Üzerinden vergi indirimi hesaplanacak harcama tutarı, ücret matrahının yıllık toplamını aşamayacak.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber