Ay sonunda doğalgaz fiyatlarında indirime gidilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2009 14:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, "Bu ay sonunda doğalgaz fiyatlarında indirime gidilecek. İndirim oranı, doların paritesine göre belirlenecek" dedi.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy başkanlığında toplandı. Komisyonda, Aksoy'un hazırladığı yenilenebilir enerji kaynaklarının elektrik enerjisi üretimi amaçlı kullanımına ilişkin kanunda değişiklik yapılmasına ilişkin teklif ele alındı. Teklif, müzakerelerden sonra alt komisyona sevk edildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler, Türkiye'nin yenilenebilir enerji konusunda dünyaya örnek olacak adımlar atıldığını söyledi.

Yenilenebilir enerji konusunda Dünya Bankası tarafından 500 milyon dolar, Temiz Enerji Fonundan ise 100 milyon dolar olmak üzere toplam 600 milyon dolarlık bir fon oluşturulduğunu kaydeden Güler, bu kaynakla 3 milyar dolarlık bir yatırımın harekete geçirileceğini söyledi.

Güler, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Boşa akan su, rüzgar, güneş gibi yerli kaynaklarımızın hepsi değerlendirilip elektrik enerjisine çevrilecek. Yenilenebilir enerji sektörü; beyaz eşya, otomotiv gibi bir sektör olacak. Uluslararası enerji alanında Türkiye seyreden değil, seyredilen ülke konumunda."

Türkiye'nin enerji konusunda sorunsuz bir ülke olduğuna bildiren Güler, "1 Ocak tarihinde dünya, doğalgaz kesintisinin sıkıntısını yaşadı, biz hissettirmedik. Konutlarda doğalgazı en ucuza kullanan ülke konumundayız. Sanayideki doğalgaz fiyatında ise ucuz ülkeler arasındayız. Bu ay sonunda doğalgaz fiyatlarında indirime gidilecek. İndirim oranı, doların paritesine göre belirlenecek" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber