Haberal ve Bernay'ın tahliye talebi reddedildi

Haber Giriş : 24 Nisan 2009 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Haberal ve Bernay'ın tahliye talebi reddedildi, Ayşe Yüksel tutuksuz yargılanacak

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Haberal ve Bernay'ın tahliye talebi reddedildi. Prof. Ayşe Yüksel ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

(İHA)- Ergenekon soruşturması kapsamında geçtiğimiz günlerde tutuklanan Prof. Dr. Mehmet Haberal ve Ferit Bernay'ın serbest bırakılması için avukatlarının yaptıkları itiraz reddedildi.

Başkent Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, Ondokuz Mayıs Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay ve Ömer Sadun Okyaltırık'ın avukatlarının İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptıkları itiraz kabul edilmedi. Mahkeme sanık avukatlarının yaptıkları itirazı reddederken, Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Manisalı'nın avukatlarının yaptıkları itirazı ise hala inceliyor.

Öte yandan, mahkeme, Bakırköy Kadın Tutukevi'nde kalan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Yüksel'in ise tahliyesine karar verdi.

Ergenekon'da tahliye

(CİHAN) - Ergenekon soruşturması kapsamında gerçekleştirilen son dalgada tutuklanan Ayşe Yüksel'in tahliyesine karar verildi.

Soruşturma kapsamında tutuklanan Erol Manisalı, Mehmet Haberal, Sadun Okyaltırık, Ferit Bernay ve Ayşe Yüksel'in avukatları tutukluğa itaraz etti. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından incelenen taleplerden sonra mevcut delil durumu göz önünde bulundurulan Ayşe Yüksel'in tahliyesine karar verildi. Mahkeme heyeti diğer talepleri reddederek zanlıların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber