SSK'lının ilacını SSK eczacılarının ucuzuyla değiştirdiği iddiası

Haber Giriş : 23 Aralık 2004 17:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bitlis'in Ahlat İlçe Hizmet İş Sendikası Temsilcisi İzzet Güvendik, Sosyal Sigortalar Kurumu'ndan (SSK) faydalanan vatandaşlara yazılan ilaçların SSK eczanesi çalışanları tarafından değiştirilerek, yerine aynı türden ucuz fiyatlı ilaçların verildiğini iddia etti.

İlçe Hizmet İş Sendikası Temsilcisi İzzet Güvendik yaptığı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın talimatı ile SSK'lıların tüm eczanelerde 2005 yılından itibaren ilaç alabileceklerini hatırlattı. SSK'lıya yüzde 15 daha ucuz ilaç verilmesinin gündemde olduğunu belirten Güvendik, "Bu durum SSK'lılar için sevindirirci olmasına rağmen, halen SSK'lı hastalara ucuz ilaç verilmesine de bir anlam veremiyorum. Doktorun yazacağı reçeteyi alıp SSK eczanesine gittiğimde, eczacı reçetede yazan ilacın benzerini ve en ucuzu veriyor. Halbuki ben reçetede yazılan ilacı istiyorum. Doktorun yazdığı 'Supradyn' ilacın yerine 'Unıcap' ilacı almak istemiyorum. Reçetedeki ilacın aynısını almak istediğimde ise eczaneye ilaç farkı ödemek zorunda kalıyorum. Biz doktorlara güveniyoruz. Doktor hangi ilacı kullanacağımıza karar veriyor. Eczacıda bana doktorun yazacağı ilacı vermekle yükümlüdür. Doktorun bana yazdığı reçetenin eczanede değiştirilmesi benim psikolojimi bozuyor. Bu uygulama anayasanın eşitlik ilkesine de aykırıdır. Yıllardır süren bu sorun, bir insan olarak benim psikolojimi olumsuz etkiliyor. Bu uygulamanın yetkililer tarafından düzeltilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Ahlat Belediyesi'nde SSK'lı işçi olarak çalışan Erol Gökbulak ise, bir hasta olarak kendisini muayene eden doktorun yazmış olduğu ilacı kullanmak istediğini söyledi. Gökbulak, eczacının verdiği ucuz ilacı istemediğini belirtti.

Eczacılar ise yaptıkları işlerin mevzuata uygun olduğunu belirterek, "Doktorun yazdığı ilacın içeriğinin aynı olması şartıyla, bu kategorideki ilacın en ucuzunu veriyoruz. İlaç pahalı ise aradaki fiyat farkı sigortalıdan alınıyor" dedi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber