Zimmetçi memur, sevgilisi ve arkadaşına 8 yıl hapis

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 25 Nisan 2009 17:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

SAKARYA Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'nde muhasebe servisinde çalışırken sevgilisi Gökçe Bozacı (25) ve onun arkadaşı İsmail Ergün'e (39) Bağkur prim iadeleri, yersiz ödemeler ve döviz borçlanmaları adı altında kurum hesabından para aktardığı iddiasıyla yargılanan muhasebe memuru Hatice Güney (37) 8 yıl 9 ay hapis cezası ile 103 bin 96 lira adli para cezasına çarptırıldı. Güney'in sevgilisi Gökçe Bozacı ile arkadaşı İsmail Ergün'e de aynı cezalar verildi.

Olay, Sakarya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'nde geçen yıl Ekim ayında kurum hesaplarından bazı sigortalılara havale yapıldığı yönündeki ihbar üzerine ortaya çıktı. Kuruma gelen müfettişler tarafından yapılan incelemede SGK'de Muhasebe Bölümü'nde çalışan Hatice Güney'in Bağkur prim iadesi, yersiz ödemeler, döviz borçlanmalarıyla ilgili ödemelerde bazı usulsüzlükler tespit edildi.

Memur Hatice Güney'in sahte belge düzenleyerek sevgilisi Gökçe Bozacı'nın hesabına 10 bin 666 lira havale yaptığı belirlendi. Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'ndeki incelemede Hatice Güney'in kurum hesabından yaklaşık 100 bin lira dolandırdığı ortaya çıktı.

Ağır Ceza Mahkemesi'nde, ?Kamu kurum ve kuruluşları zararına dolandırıcılık ve resmi belgede sahtekarlık' suçlarından açılan davada tutuklu olarak yargılanan SGK memuru Hatice Güney, pişman olduğunu söyledi. Hatice Güney aralarında gönül ilişkisi olan erkek arkadaşının isteği üzerine bu işe kalkıştığını söyleyerek ?Sonradan pişman oldum ama artık çok geçti? dedi.

Mahkeme heyeti, Hatice Güney ile Gökçe Bozacı ve İsmail Ergün'e ?Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık' suçundan 5 yıl, ?adli resmi evrakta sehtakarlık' suçundan da 3 yıl 9 ay olmak üzere toplam 8 yıl 9'ar ay hapis ve 103'er bin lira adli para cezası verdi.

Karar Yargıtay tarafından da onaylanırsa kesinleşecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber