4 unvana yapılacak atamalar merkezi yerleştirme dışına çıkarıldı

Resmi Gazetenin 28 Nisan 2009 tarihli nüshasında yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararına göre, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğündeki Stajyer Hava Trafik Kontrolörü, Asistan Hava Trafik Kontrolörü, Stajyer AIM Memuru ve AFTN Memuru pozisyonlarına yapılacak alımlar ÖSYM kanalıyla yapılan merkezi yerleştirme dışına çıkarılmıştır. Yapılan düzenlemeye göre kurum ilana çıkacak, başvurular alınacak, 20 katı kadar aday yazılı sınava alınacaktır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Nisan 2009 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

8 Nisan 2009 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan düzenleme şu şekildedir:

"Kamu iktisadi teşebbüsleri ve bağlı ortaklıklarının 2009 yılına ait Genel Yatırım ve Finansman Programında değişiklik yapılmasına ilişkin ekli Kararın yürürlüğe konulması; Devlet Bakanlığının 19/1/2009 tarihli ve 2230 sayılı yazısı üzerine, 233 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 29 uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 10/4/2009 tarihinde kararlaştırılmıştır.

Abdullah GÜL
CUMHURBAŞKANI

10/4/2009 TARİHLİ VE 2009/14931 SAYILI KARARNAMENİN EKİ KARAR

MADDE 1 ? 13/10/2008 tarihli ve 2008/14201 sayılı Kararnamenin eki Kararın 7 nci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"(2) Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünde Stajyer Hava Trafik Kontrolörü, Asistan Hava Trafik Kontrolörü, Stajyer AIM Memuru ve AFTN Memuru pozisyonlarına yapılacak atamalarda "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" hükümleri uygulanmaz. DHMİ Genel Müdürlüğü bu pozisyonlara atama yapmak için yürürlükteki mevzuata uygun olarak açıktan atama izni alınmış pozisyonların sayısı, unvanı ile genel ve kendi mevzuatındaki koşulları, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) taban puanını, Resmî Gazete ile Türkiye genelinde yayımlanan tirajı en yüksek ilk beş gazetenin en az ikisinde ilan vermek suretiyle adaylara duyurur. KPSS sonuçlarına göre belirlenen adaylardan, açıktan atama izni alınmış pozisyon kontenjanının 20 katından fazla olmamak üzere DHMİ tarafından belirlenen sayıda aday yazılı sınava çağrılır. Çağrılan adaylar arasından seçme işlemi DHMİ Genel Müdürlüğünce 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 8 inci maddesine göre gerçekleştirilir."

MADDE 2 ? Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3 ? Bu Kararı Hazine Müsteşarlığının bağlı olduğu Bakan yürütür.

DEĞERLENDİRME

- Yukarıdaki düzenlemeden önce, DHMİ personel alım ihtiyacını, KPSS tercih kılavuzlarında yayımlamaktaydı. KPSS tercih işlemleri ÖSYM tarafından toplu bir şekilde yapılmakta olup, ayrıca yazılı ve sözlü sınav uygulanmaktadır.

- Bu düzenlemeyle birlikte, ilanı ÖSYM değil DHMİ yapacaktır. İlanda, açıktan atama izni alınmış pozisyonların sayısı, unvanı ile genel ve kendi mevzuatındaki koşulları, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) taban puanı yer alacaktır. KPSS sonuçlarına göre belirlenen adaylardan, açıktan atama izni alınmış pozisyon kontenjanının 20 katından fazla olmamak üzere DHMİ tarafından belirlenen sayıda aday yazılı sınava çağrılır.

- Yazılı sınava dair seçme işlemi 399 sayılı KHK'nın 8. maddesinde yer alan "Sözleşmeli personel, iş gereklerine uygun olarak yarışma ve yeterlik veya sadece yeterlik sınavına tabi tutulmak suretiyle işe alınır.Teşebbüs ve bağlı ortaklıklarda, memur statüsünden sözleşmeli statüye, sözleşmeli statüden memur statüsünegeçenlerle mecburi hizmetle yükümlü bulunanlar ayrıca sınava tabi tutulmazlar. Sınav konuları, sınavın şekli ve sınav komisyonunun teşkili ile sınava ilişkin diğer hususlar teşebbüs veya bağlı ortaklıkyönetim kurulları tarafından çıkarılacak bir yönetmelikle tespit edilir." hükmüne göre yürütülecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber