28 Nisan 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2009 09:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplanacak.

2- Cumhurbaşkanı Gül, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, KESK Genel Başkanı Sami Evren, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı ve TTB Genel Sekreteri Eriş Bilaloğlu'ndan oluşan heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

3- TBMM Başkanı Köksal Toptan, DİSK Başkanı Çelebi, KESK Başkanı Evren, TMMOB Başkanı Soğancı ve TTB Genel Sekreteri Bilaloğlu'nu Mecliste kabul edecek.

- Oğuz Boyları Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Demiraslan ve beraberindeki heyet de Toptan tarafından TBMM'de kabul edilecek.

4- CHP, MHP ve DTP'nin Meclis grupları toplanacak.

5- İstanbul ve diğer bazı illerde yasa dışı örgütlere karşı düzenlenen operasyonlarla ilgili gelişmeler izleniyor.

- İstanbul Bostancı'daki operasyonda şehit olan Emniyet Amiri Semih Balaban'ın cenazesi, İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki törenden sonra Fatih Camii'nde öğleyin kılınacak namazın ardından Edirnekapı Polis Şehitliği'nde toprağa verilecek.

6- Dünya Sağlık Örgütünün domuz gribinin salgın evreleri sıralamasında alarm düzeyini yükseltmesinden sonra gelişmeler izleniyor.

7- Rusya'ya sebze-meyve ihracatında yeni anlaşma...

- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker: "Rusya ile imzaladığımız ek memorandum uyarınca, ihracatta bir sorun yaşanması durumunda ülkeye değil, hata yapan firmaya yaptırım uygulanacak."

- Avrupa Birliği, karpuz ve armutta değil, çekirdeklerinde aflatoksin bulmuş.

8- Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in, ABD'nin New York kentindeki temasları izleniyor.

9- Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği ve Sektörel Dernekler Federasyonunun Bursa'da düzenlediği, "Türkiye Sanayisine Sektörel Bakış: Otomotiv Sanayii" başlıklı konferansta konuşacak.

10- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Harp Akademileri Komutanlığınca İstanbul'da düzenlenen "Enerji Güvenliğinde Ortak Çözüm Arayışları" konulu sempozyuma katılacak.

11- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, sanatçı Hasan Yıldırım ve Fransız şarkıcı Nathalie Cardone'yi İstanbul'da kabul edecek.

12- Kultür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünde "Dünya Dans Günü" kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinliklerle prömiyeri yapılacak "Yaşam ve Tango"nun tanıtılacağı basın toplantısına katılacak.

13- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Birleşik Arap Emirlikleri Dış Ticaret Bakanı Seika Lubna El Kasımı ile Kenya Çorak Bölgeleri Geliştirme Bakanı İbrahim Elmi Mohamed ve Kenya Bölgesel Kalkınma İdareleri Bakanı Fredrick Omula ile makamında bir araya gelecek.

14- Avrupa Toplulukları Adalet Divanı (ATAD), Orams Davası ile ilgili karar verecek.

- ATAD, KKTC'deki eski Rum mülkleriyle ilgili Rum mahkemeleri tarafından alınan kararların, AB ülkeleri tarafından uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin İngiltere Temyiz Mahkemesi tarafından yöneltilen soruyu yanıtlayacak.

15- 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Ankara Ümitköy'de özel bir okulun yerleşkesinin açılış törenine katılacak.

16- TBMM'den.

- Genel Kurulda, sözlü soruların ardından Posta Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Tasarısı ele alınacak.

17- Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi ile Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Vekili Salih Melek, Eskişehir'de, Anadolu Üniversitesinde düzenlenen "Geçmişten Günümüze AA ve BYEGM" adlı panelde konuşacak.

- Etkinlik kapsamında "Fotoğraflarla Türk Basını ve BYEGM" konulu fotoğraf sergisi de açılacak.

18- IDEF'2009 Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı kapsamında, İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar Merkezi'nde türlü etkinlikler gerçekleştirilecek.

- İstanbul'da dün başlayan 26. Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi toplantısı sona erecek.

19- Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğince Beyaz Yıldız Projesi'nden sertifika almaya hak kazanan tesislere, Antalya'da törenle ödülleri verilecek.

20- Toplantı...Panel...Seminer...

- ABD'nin Baylor Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. George Gawrych, Erzurum'da, Atatürk Üniversitesinde, "Mustafa Kemal Atatürk ve Türk İstiklal Savaşı" konulu konferans verecek.

- Orta Doğu Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Hasan Kanbolat, Karadeniz Uluslararası Araştırmalar Derneğince Trabzon'da, KTÜ'de düzenlenen, "Türkiye-Gürcistan- Azerbaycan Dostluk ve Akademik İşbirliği Seminerleri" kapsamında "Dünden Bugüne Kafkasya" konulu konuşma yapacak.

- Şişecam'ın olağan genel kurulu, İstanbul İş Kuleleri'nde gerçekleştirilecek.

- İzmir Ticaret Borsasının aylık olağan meclis toplantısı bugün yapılacak.

- Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Meclisi toplanacak.

- Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği ile Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliğinin genel kurul toplantıları İzmir'de yapılacak.

- Sakarya Üniversitesi ve Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Ahmet Faik Abasıyanık Kültür Merkezinde 8. Geleneksel Turizm Paneli yapılacak.

- Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, sendikasının Kocaeli şubesinde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesindeki örgütlenme çalışmalarıyla ilgili basın toplantısı yapacak.

21- Aroma Bayanlar Voleybol Birinci Ligi play-off final serisi 4. maçında Eczacıbaşı Zentiva-Fenerbahçe Acıbadem karşı karşıya gelecek.

22- 27. Avrupa Şampiyonası finallerinde mücadele edecek 17 Yaş Altı (B) Genç Milli Futbol Takımı, İstanbul'da toplanıyor.

23- Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında,İspanya'nın FC Barcelona takımıyla İngiltere'nin FC Chelsea takımı, İspanya'nın Barcelona kentinde mücadele edecek.

24- Türkiye Basketbol İkinci Ligi Final Grubu 1. devre mücadelesi, Konya'da 2 maçla başlıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber