Üniversitede provakasyona 6 gözaltı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Nisan 2009 15:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İZMİR'deki Ege Üniversitesi Kampüsü'nde, bir hafta önce, farklı görüşteki öğrenci grupları arasında yaşanan arbedeyi kışkırttıkları ileri sürülen 6 kişi, polisin operasyonuyla yakalandı. Gözaltındaki, tümü üniversite öğrencisi olan şüphelilerin sorgularının sürdüğü, yakalanmasına çalışılan kişilerin bulunduğu bildirildi.

Geçen hafta, Bornova İlçesi'ndeki kampüste bulunan Edebiyat Fakültesi önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik sol görüşlü öğrenci, iddiaya göre, kendilerine silah gösterip tahrik ettiklerini ileri sürdükleri sağ görüşlü öğrencilerin bulunduğu Ege Meslek Yüksekokulu'na doğru yürüyüşe geçmişti. Yüksekokul binası önünde iki grup arasında çıkan sözlü tartışma daha sonra taşlı kavgaya dönüştü. Atılan taşlar nedeniyle Ege Meslek Yüksekokulu'ndaki bazı camlar kırılırken, arbedenin büyümemesi için çok sayıda çevik kuvvet polisi kampüse gönderildi. Polislerin gelmesiyle birlikte gruplar ayrılarak kampüs içine dağıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, olayları kışkırttıkları ileri sürülen 6 üniversite öğrencisini, bugün sabah saatlerinde çeşitli adreslere düzenledikleri eş zamanlı baskınlarla yakaladı. Gözaltına alınan şüphelilerin, olaylar sırasında, terör örgütü PKK lehine slogan atan kişilerden oldukları bildirildi. Şüphelilerden 4'ü hakkında, daha önceden yaşanan benzer olaylar nedeniyle yasal işlem yapıldığı da kaydedildi. Emniyet yetkilileri, tümü erkek olan zanlıların, sorgularının sürdüğünü, aranan bazı kişiler olduğunu, yakalanmaları için çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber