Demirel'e '1 numara siz misiniz' sorusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2009 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir açılış törenine katılan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 1 numara olduğunuz söyleniyor sorusuna hayli ilginç bir cevap verdi...

Demirel, Özel Gürçağ Okullarının Ümitköy'deki yerleşkesinin açılış törenine katıldı. Süleyman Demirel, burada yaptığı konuşmada, eğitime katkılarından dolayı Gürsoy ailesine teşekkür etti ve kutladı.

"Bu ülkede ne varsa bunun içerisinde, bunun meydana gelmesinde büyük Atatürk'ün işaretini bulursunuz" diyen Demirel, O'nun işareti üzerine bu ülkenin zorlukları yenip, ortaçağ ülkesinden modern çağ ülkesi haline gelebildiğini ifade etti.

Türkiye'nin daha da alacağı yol olduğunu belirten Demirel, "Sanıyorum ki değeri bilinecek olan şey; büyük Atatürk ve O'nun kurduğu Cumhuriyet'tir" dedi. Eğitimin hem milli hem çağdaş olması gerektiğini dile getiren Demirel, şunları kaydetti:

"23 Nisan çocuk bayramını yakında kutladık. Bu aynı zamanda ulusal egemenlik bayramıdır. Türkiye Cumhuriyeti, Türk milleti sonsuza kadar var olacaktır. Bu var olmanın sırrı ve var olmanın teminatı çocuklarımızdır. İşte çocuklarımıza iyi sahip çıkarsak, Türkiye Cumhuriyeti devletine, onun sonsuza kadar varlığına sahip çıkmış oluruz.

Bugünkü dünyada çocuklar sadece ailenin değil toplumun, milletin çocuklarıdır, hepimizin çocuklarıdır. Milletimizin geleceğidir. Sadece milletin değil insanlığın çocuklarıdır. Bunu kafalara yerleştirebilirsek barışsever, huzurlu bir toplum meydana getirebiliriz. Huzurlu bir toplum hiç bir zaman aç kalmaz. Çocuklarımıza en iyi şekilde sahip çıkmak, iyi eğitim vermek, bu ülkeye hizmetin başlangıcıdır."

9. Cumhurbaşkanı Demirel, Gürsoy ailesinin bir üniversite kurması temennisinde de bulundu.

Genel Müdür Hüseyin Gürsoy da yaptığı konuşmada, Atatürk ilkeleri ışığında eğitim vermeye devam edeceklerini ifade etti. Gürsoy, konuşmasının Demirel'e teşekkür ettiği kısımda duygulanarak, konuşmasını sürdürmekte bir süre zorlandı.

Törende, Demirel fotoğraflarından oluşan bir slayt gösterisi yapıldı ve baş harflerinde "Süleyman Demirel" yazısının oluştuğu akrostiş şiir okundu. Öğrenciler de halk oyunları gösterisi sundu ve şarkı söylediler.

Gürçağ Okullarının Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gürsoy, Demirel'e günün anısında plaket verdi.

"DELİRMİŞLER"-

Törene gelişinde gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Demirel, "27 Nisan e muhtırasının üzerinden iki yıl geçti. Bugün demokrasimizin geldiği nokta nedir?" sorusu üzerine, her şeyin herkesin gözü önünde cereyan ettiğini, özel bir düşünce söylemeye gerek olmadığını ifade etti.

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün "Ergenekon" soruşturması kapsamında verdiği ifadeyle ilgili bir soruya ise Demirel, "İfade yok ki ifade alınması var. Soruşturma safhasında. 'Ne söylediğimi söylemem' diyor. O doğrudur" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Bazı basın yayın organlarında bir numara olduğunuz yönünde haberler var" sözlerine ise Demirel, gülerek "Delirmişler" karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber