Okula geç kalan öğrenciye para cezası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Nisan 2009 18:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Onur ÖZKAN/BURDUR

BURDUR Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi'nde derse geç gelen ve İstiklal Marşı'na katılmayan öğrencilere para cezası uygulaması başlatıldı. Uygulama, Milli Eğitim Müdürü'nün talimatıyla kaldırıldı.

Burdur Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi Okul Aile Birliği, derse geç kalan ve İstiklal Marşı'na katılmayan öğrencilere 1 TL ceza verilmesi kararı aldı. Okul yönetimi bu kararı uygulamaya geçirerek derse geç kalan, pazartesi ve cuma günleri İstiklal Marşı'na katılmayan öğrencileri tespit etti. Öğrencileri tespit edilmesinin ardından okul yönetimi öğrencilerden ceza olarak 1'er lira aldı.

Bu kararı, öğrencilerin İstiklal Marşı'na katılmaları ve derse geç kalmamaları amacıyla aldıklarını söyleyen Okul Müdürü Hasan Şenol, ?Öğrencilerimiz ayakta beklememek için İstiklal Marşı'na katılmıyor. Geç kalan öğrencileri sürekli sıkıştırıyoruz. Caydırıcı olması bakımından geç kalan öğrencilere 1 TL para alınacağı duyurusu yaptık? dedi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ: TALİMAT VERDİM KALDIRILDI

Burdur Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi'nde para cezası uygulandığını doğrulayan Burdur Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit, ?Makbuz karşılığında öğrencilerden 1'er TL para alınmış. Bu yanlış bir uygulama. Kesilen makbuzlarla alınan para okulun cari giderleri için kullanılmış ama, temelde yanlış olan bir şeyin teferruatı da yanlıştır? diye konuştu. Bütün okullarda derslere geç kalma olduğunu belirten Yiğit, şunları söyledi:

?Mazereti kabul edilirse öğrenci geç kağıdı alır. Ama alışkanlık haline getirenlere disiplin kuruluna sevk edilir. Ancak parasal bir müeyyide bizim mevzuatımızda yok. Okul aile birliğinin aldığı karar çerçevesinde bu uygulama başlatılmış. Bu yönetimin gözünden kaçmış. Okul aile birliği olaya İstiklal Marşı'na gelmeyen, geç kalan öğrencileri caydırıcı bir tedbir olarak değerlendirmiş. Biz eğitimde caydırmayı, cezalandırmayı değil teşvik etmeyi uygun buluyoruz. Okul yönetimine talimat verdim. Bu uygulamanın caydırıcı yönü ortadan kaldırılarak İstiklal Marşı'na çocukların katılmalarının teşvik edici, milli heyecanı ortaya koyucu açıklamalar yapmaları gerektiğini söyledim. Bu uygulama kısa süre önce başlamış ve hemen kaldırıldı.?

Burdur Milli Eğitim Müdürlüğü, okul yönetimiyle ilgili herhangi bir soruşturma ise başlatmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber