İkinci canlı bomba yakalandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2009 12:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilkent Üniversitesi'nde ikinci canlı bomba yakalandı. Canlı bombanın S.Onur Yılmaz olduğu öğrenildi.

(CİHAN)- Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'e bombalı saldırı düzenleyen D.A, Atatürk Hastanesi'nde tedavi altına alındı. D.A'nın, üzerindeki fünyenin patlamasıyla yaralandığı öğrenildi.

Bu arada Bilkent bölgesinde ikinci bir canlı bombanın yakalandığı ortaya çıktı. İkinci eylemcinin isminin S. Onur Yılmaz olduğu iddia edildi.

Saldırgan DHKP-C üyesi

- Eski Bakanlardan Hikmet Sami Türk'e bombalı saldırı girişiminde bulunan D.A'nın, geçen yıl DHKP-C terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklandığı ve 8 ay cezaevinde kaldığı öğrenildi.

Ailesi İzmir'de yaşayan ve 1986 doğumlu olan D.A, ilk kez 2005 yılında gözaltına alındı.

Toplam 3 kez gözaltına alınan ve geçen yıl Ankara Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen operasyonda yakalanan D.A, DHKP-C terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklandı ve 8 ay cezaevinde kaldı.

Hakkında yakalama emri bulunan D.A'nın, yurt dışındaki bir terör kampında eğitim aldığı kaydedildi.

Ankara'da ikinci canlı bomba otobüs terminalinde yakalandı.

Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'e yönelik canlı bomba girişiminde bulunan D.A'nın yaralı olarak yakalanmasının ardından güvenlik güçleri ikinci canlı bombayı da Söğütözü'ndeki Ulusoy Otobüs Terminali'nde ele geçirdi.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre yakalanan S.O.Y isimli canlı bombanın üzerinden patlayıcı düzenekleri çıktı. Polis ekipleri bomba arama köpekleri yardımıyla olay yerinde çalışmada bulundu.

Canlı bombanın suç dosyası kabarık

Eski bakanlardan Hikmet Sami Türk'e bombalı saldırı girişiminde bulunulması olayıyla ilgili bağlantısı bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan S.O.Y'nin, terör örgütü üyesi olmak suçundan poliste 10'un üzerinde kaydı bulunduğu ve hakkında 3 olaydan yakalama kararı olduğu bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, saldırı girişimini gerçekleştiren D.A. ile bağlantısı olduğu belirlendikten sonra Ankara'da gözaltına alınan S.O.Y'nin İzmir, Ankara ve İstanbul emniyet müdürlüklerinde, terör örgütü üyesi olmak ve terör örgütünün propagandasını yapmak, örgüt adına gösteri ve yürüyüşlere katılmak suçlarından 10'un üzerinde kaydı bulunduğu bildirildi. Hakkında 3 ayrı olaydan yakalama kararı bulunan S.O.Y. ile ilgili istihbarat raporlarında, yurt dışında bomba eğitimi alarak, Türkiye'ye giriş yapacağı kaydı olduğu da öğrenildi.

1983 doğumlu S.O.Y'nin daha önce katıldığı eylemlerde çekilmiş fotoğraf ve görüntülerinin bulunduğu da kaydedildi.

Eski bakanlardan Hikmet Sami Türk, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne ders vermek üzere geldiğinde, ardından gelen ve kendisini öğrenci gibi gösteren bir kız üzerindeki ''bombalı düzeneğini'' patlatmak istemiş, bu sırada küçük çaplı bir patlama yaşanmış ve Türk'ün korumaları saldırganı etkisiz hale getirmişti. Daha sonra olayda ilgisi bulunduğu belirlenen S.O.Y. de gözaltına alınmıştı.

AA - CİHAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber