Cep telefonu ve televizyon, öğrenmeyi yüzde 30 etkiliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2009 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kars FEM Dersanesi'nde SBS ve ÖSS öğrencilerine 'Moral ve motivasyon', velilere de 'Okul evde başlar' konulu seminerler düzenlendi. Semineri veren Uzman Psikolog Dr. Fatih Kalkınç, cep telefonun ve televizyonun öğrenmeyi yüzde 30 etkilediğini söyledi.

ÖSS'ye ve SBS'ye az bir süre kala öğrencilerin motivasyonlarını artırmak ve öğrencilerin eksik kalmış konularının nasıl yetiştirilebileceği konusunda Kars FEM Dershaneleri'nde hem öğrencilere hem de velilere seminer düzenlendi. Özel Sultan Alparslan Koleji konferans salonundaki seminerde Uzman Psikolog Dr. Fatih Kalkınç, öğrencilere uygulamalı olarak verimli ders çalışma metodları, stresi yenme, moral artırma gibi konuları anlattı. Kalkınç, velilere de çocuklarının moral ve motivasyonlarının artırılmasında nasıl yardımcı olabilecekleri hakkında bilgiler verdi.

Tembel öğrencinin olmadığını, beynini az veya çok kullanan öğrencinin olduğunu ifade eden Kalkınç, öğrencileri cep telefonu ve televizyon konusunda uyardı. Kahvaltının sınavlara hazırlanan öğrencinin vazgeçilmezi olması gerektiğini söyleyen Kalkınç, sabah kahvaltısının kişiyi gün boyunca zinde tuttuğunu ve öğrencinin verimli ders çalışmasında önemli bir rol aldığını ifade etti. Kalkınç, klasik müzik dinlemenin beyni rahatlattığını ilave ederek, öğrencilere klasik müzik dinlemeyi tavsiye etti.

Kars Fem Dershanesi Müdürü Sezai Can da, bu türk etkinlikleri Kars'ta yapan tek dershane olduklarını ifade ederek, amaçlarının öğrencilerin sınav öncesinde moralli olmalarını sağlamak ve eksikliklerini tamamlamak olduğunun altını çizdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber