Liseli Gamze'den 5 gündür haber alınamıyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 29 Nisan 2009 13:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADAPAZARI Kız Meslek Lisesi 3'üncü sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Gamze Şengül'den 5 gündür haber alınamıyor.

Kızlarının 17 gün devamsızlığı olduğunu öğrenen anne Ayşe ile baba Mustafa Şentürk, kendilerine haber vermeyen okul idaresinden şikayetçi olacaklarını söyledi.

Geçen Cuma sabahı, öğrenim gördüğü Adapazarı Kız Meslek Lisesi'ne gitmek üzere Korucuk Mahallesi'nden belediye otobüsüne binen Gamze Şengül, ailesine de saat 16.00'da çıkışa gelip kendisini okuldan almalarını söyledi. Anne Ayşe Şentürk ile baba Mustafa Şentürk akşam kızlarını almak için okula gitti. Dışarda uzun süre kızlarının okuldan çıkmasını bekleyen çift, gelmemesi üzerine içeri girip sınıfına baktı. Kızlarını bulamayınca okul idarecilerine soran çift, ?Kızınızın 17 gün devamsızlığı var. Bu hafta da hiç okula gelmedi? demesi üzerine şoke oldu.

Gizem'in gece de eve gelmemesi üzerine polise başvurdu. 5 gündür haber alamadıklarını söyledikleri kızlarının hayatından endişe ettiklerini belirten Şentürk çifti, dün Gizem'in okuluna bir kez daha gelerek idarecilere tepki gösterdi. Baba Mustafa Şentürk, ?Bir süre önce kızımızı yaşadığı sorunlar nedeniyle doktora götürdük. Oradan aldığımız 3 günlük raporu okula getirdiğimde buradaki yetkililere kızım okula gelmezse bana haber vermelerini söyledim. Ancak Cuma akşamı kızımızı sorduğumuzda 17 gün devamsızlığı olduğunu ve bir haftadır hiç okula gelmediğini söylediler. Kanunlara göre böyle bir durumda bana haber vermeleri gerekiyor. Eğer bana kızımın okula gelmediğini bildirselerdi ben kızımın evden kaçmasına sebep olan sorunun önüne geçebilirdim? dedi.

Baba Mustafa Şentürk kızının okula gelmediğini kendilerine bildirmeyen idareciler hakkında şikayetçi olacağını belirterek, ?Gerekli her yere başvuracağım. Kızımın bulunması için nasıl uğraşıyorsam. Bunun sorumluları için de uğraşacağım? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber