Cezaevi inşaatında yolsuzluk iddiasına 3 gözaltı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 29 Nisan 2009 15:49, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

ANTALYA ve Alanya L tipi kapalı cezaevlerinin inşaatını üstlenen firmanın sahibi ile 2 mühendis ?yolsuzluk' yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı müfettişleri, geçen yıl hizmete açılan Antalya ve Alanya L tipi cezaevlerindeki bazı bölümlerin yapımında sözleşmeye aykırı malzemeler kullanıldığını belirledi. Müfettişler, ihaleleri alan yüklenici firmanın sözleşmeye uymayarak, yapılmamış işleri yapılmış gibi gösterip devletten 11 milyon TL aldığını öne sürdü. Müfettişlerce hazırlanan raporu değerlendiren Antalya Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, cezaevlerinin yapımını üstlenen inşaat şirketinin sahibi A.K. ile inşaatın mühendisleri Z.A. ve S.T. gözaltına alındı. Cezaevi inşaatlarıyla ilgili sözleşmede yer alan işleri yapmadıkları iddiasıyla sorgulanan 3 kişi, bugün öğleden sonra Adliye'ye sevk edildi.

Polisin savcılığın talimatıyla Antalya Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'nde, İl Müdürü M.S. ile 20 görevlinin ifadesine başvurduğu bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber