Sağlık-Sen yemek ücreti kesintilerinin iadesi için bakanlığa başvurdu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2009 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sağlık-Sen, yataklı tedavi kurumlarında çalışan personelden bugüne kadar yapılan yemek ücreti kesintilerinin iadesi için Sağlık Bakanlığı'na başvurdu.

Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı'na yazılı başvuruda bulunan Sağlık-Sen, Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği'nde yapılan düzenleme ile 11 Mart 2008 tarihinden bu yana yemek ücreti kesintisi yapılan personele, ödedikleri tüm yemek bedellerinin geri ödenmesi gerektiğine dikkat çekerek, ilgili kurumların bir an önce alacakların hak sahiplerine ödenmesi noktasında harekete geçmesi için Sağlık Bakanlığı'nın talimat vermesi talebinde bulundu. Sağlık-Sen ayrıca bağlı olduğu kurumun

kararını beklemek istemeyen ve hemen kuruma başvurmak isteyen personel için web sayfasından başvuru dilekçe örneği yayınladı.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, hakların korunması ve geliştirilmesinde sendikal mücadelenin öneminin ücretli yemek sorununun çözümünde bir kez daha ortaya çıktığını belirterek, "Tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını hizmet sendikacılığımızın çatısı altında toplanmaya, sağlıklı, güvenli ve adil çalışma koşulları için verdiğimiz mücadeleye omuz vermeye çağırıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber