Güler: Taksim'de geniş katılımlı bir mitinge kesinlikle izin verilmeyecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2009 18:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Valisi Muammer Güler, 1 Mayıs için Taksim'de temsili manada çiçek bırakılmasına ve ardından da basın açıklaması yapılmasına izin verdiklerini açıkladı. Vali Güler, geniş katılımlı bir mitinge ise kesinlikle izin verilmeyeceğini belirtti.

İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Emniyet Müdürlüğü binasında yapılan il güvenlik kurulu toplantısının ardından basın açıklaması yaptı. Vali Güler, sendikaların geniş katılımlı mitinglerine kesinlikle Taksim'de izin vermeyeceklerini söyledi. "Her sene yapıldığı gibi Taksim'de miting yapılması konusunda talepler oldu ancak bu talepleri kabul etmedik. Temsili olarak sendikaların çiçek bırakması ve basın açıklaması yapmaları konusunda izin verildi." diyen Vali Güler, polisin herhangi bir saldırı olmadığı takdirde müdahale etmeyeceğini vurguladı.

1 Mayıs'ın emek ve dayanışma günü olarak ilan edildiğini ve buna yakışır şekilde kutlanması gerektiğine vurgu yapan Vali Güler, "1 Mayıs emek ve dayanışma günü olarak anlamına uygun şekilde kutlanmış olacaktır. Geçtiğimiz dönemlerde çekişmelerin ve kavgaların gösterilmesi ülkemiz için iyi olmuyordu. Artık 1 Mayıs emek ve dayanışmanın günü olarak kutlansın." dedi.

İstanbul'da geniş katılımlı toplantıların yapıldığı yerlerin kanunla belirlendiğini ifade eden Vali Güler, "Taksim bunların içinde yok. Her sene yapıldığı gibi talepler oldu. Taksim'de yapılması talep edilen toplantılar için kabul edilmedi. Temsili olarak sendikaların çiçek bırakması ve basın açıklaması yapmaları konusunda izin verildi."şeklinde konuştu.

1 Mayıs günü Türk-İş'in saat 08.30 ile 09.30 arasında ve Hak-İş'in ise 10.00 ile 11.00 arasında Taksim Meydanı'na çelenk bırakmaları konusunda izin verildiğini de belirten Vali Güler, "1 Mayıs'ta Taksim'e bekliyoruz. Ancak geniş katılımlı toplantılara müsait olmadığı için yine söylüyorum. İstanbul'a bu şekilde kötü görüntülere sahne olmasın. Kendilerini çiçekle karşılayacağız." ifadelerini kullandı.

Bazı illegal örgütlerin 1 Mayıs günü yasadışı slogan atmak pankart taşımak istedikleri konusunda ellerinde istihbarat bilgeleri olduğunu kaydeden Vali Güler, "Polise direnilmediği takdirde asla zor kullanılmayacaktır. Biz zor kullanma meraklısı değiliz. Polis ve jandarmanın kanunlara göre zor kullanma yetkisi vardır. Polisin ne zaman zor kullanacağı bellidir. Saldırıya yeltenilmesi ve direnilmesi zor kullanma sebebidir. İşçi arkadaşlarımızın polisle karşı karşıya gelmesini istemiyoruz."diye konuştu.

-MÜNEVVER KARABULUT CİNAYETİ-

Basın mensupları Celalettin Cerrah'a Münevver Karabulut cinayeti ile ilgili sorular sordu. Cerrah, cinayetin çözülmesi için özel 2 timin hazırlandığını belirterek yoğun ve çok iyi şekilde çalıştıklarını anlattı. Ailenin zengin olması ya da üst rütbeli olması durumunda olayın daha çabuk çözüleceğine ilişkin değerlendirmeler yapılmasına üzüldüklerini dile getiren Cerrah, cinayet zanlısı olarak aranan şahıs için kırmızı bülten çıkarılmasının prosedür gereği uzun sürdüğünü anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber