Azerbaycan'da saldırıda 13 kişi öldü, 13 kişi yaralı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2009 10:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Azerbaycan İçişleri Bakanlığı: " Saldırıda 13 kişi öldü, 13 kişi yaralı"

Azerbaycan Devlet Petrol Akademisi'ne (ADNA) düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin Azerbaycan İçişleri Bakanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılığı ortak bir bildiri yayınladı. Saldırının "Gaz-Petrol-Maden" ve "Petrol Mekaniği" fakültesinin bulunduğu i binalara düzenlediği belirtilen bildiride, silahlı saldırı sonucunda 13 kişinin öldüğü, 13 kişinin de yaralandığı kaydedildi. Olay sırasında ölenlerin hepsinin Azerbaycanlı olduğu, ancak yaralılar arasında ikisi Sudanlı biri de Suriyeli olmakla 3 yabancının olduğu ifade edildi.

Olayın tabanca ile gerçekleştirildiği ve saldırıyı düzenleyen kişinin ölü olarak ele geçirildiği ifade edilen bildiride, söz konusu saldırganın üzerinden Gürcistan kimliğinin çıktığı açıklandı. Kimlikteki kişinin 1980 doğumlu Kadirov Ferda Eset oğlu olduğu ve saldırıyı Makarov tipi tabaca ile gerçekleştirdiği kaydedil. Olayla ilgili Azerbaycan Cinayet Yasasının 4 maddesi ile soruşturma başlatıldı.

ADNA Azerbaycan'ın seçkin yükseköğretim kurumlarından sayılıyor. Azerbaycan'dan en fazla yabancı öğrencinin eğitim aldığı yükseköğretim kurumu olan ADNA-nın eski öğrencileri arasında Gana cumhurbaşkanı da var.


Bakü'de silahlı saldırı: ölü sayısı 22'ye yükseldi

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki silahlı saldırıda ölü sayısı 22'ye yükseldi. Azerbaycan resmi ajansı ölü sayısının 22'ye yükseldiğini duyurdu. Bu sabah Devlet Petrol Akademisi'ne (ADNA) giren silahlı bir kişi aralarında öğretim görevlilerinin bulunduğu en az 22 kişiyi öldürdü. . Azerbaycan polisi saldırganın rehin aldığı kişileri kurtarmak için olaya müdahale etti. Olay yerinden çok sayıda yaralı çeşitli hastanelere kaldırıldı. Saldırganın ve ölenlerin kimliği konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

Azerbaycan İçişleri Bakanı Ramil Usubov ve Cumhuriyet Başsavcısı Zakir Qaralov da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.Devlet Petrol Akademisi'nde aralarında Türklerin de bulunduğu çok sayıda yabancı öğrenci eğitim alıyor.

Bakü'de silahlı saldırı: 13 ölü, çok sayıda yaralı var

- Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki Devlet Petrol Akademisi'ne (ADNA) giren silahlı bir kişi aralarında öğretim görevlilerinin bulunduğu en az 13 kişiyi öldürdü. Olayda 15 kişinin de yaralı olduğu belirtiliyor. Azerbaycan polisi saldırganın rehin aldığı kişileri kurtarmak için olaya müdahale etti. Olay yerinden çok sayıda yaralı çeşitli hastanelere kaldırıldı. Saldırganın ve ölenlerin kimliği konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. Resmi olmayan kaynaklara göre, ölü sayısı çok daha yüksek .

Azerbaycan İçişleri Bakanı Ramil Usubov ve Cumhuriyet Başsavcısı Zakir Qaralov da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.Devlet Petrol Akademisi'nde aralarında Türklerin de bulunduğu çok sayıda yabancı öğrenci eğitim alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber