Öğretmen Akademisi ilk mezunlarını verdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2009 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hüseyin Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki son gününde Öğretmen Akademisi'nin mezuniyet törenine katıldı. Öğretmenlerin iletişim becerileri ve sınıf yönetimi konusunda daha etkin olmasını amaçlayan program, 5 yılda 100 bin mezun hedefliyor.

Garanti Bankası Öğretmen Akademisi Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) işbirliği ile başlayan 'Öğretmenin Sınırı Yok' projesinin pilot uygulamasına İstanbul, Bursa, Karabük, Çankırı ve Bolu'da bin 227 öğretmen katıldı. Öğretmenlerin kişisel ve meslekî gelişimlerini sürekli kılacak metotların verildiği eğitimler, 'e-kampüs üniversite projesi'yle genişleyerek devam edecek. Gelinen nokta Hüseyin Çelik ve Garanti Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'in katıldığı toplantıyla değerlendirildi.

Öğretmenlerin sürekli gelişimine yarayacak araçlar ve yöntemlerle tanıştırılmasını planlayan 'Öğretmenin Sınırı Yok' programını tanıtan Şahenk, "Bu bizim Garanti Bankası'ndaki tecrübelerimizin bir sonucu olarak üstlenmeye talip olduğumuz bir sorumluluk." dedi. "Milli Eğitim, MEB'e bırakılamayacak kadar önemlidir." ifadesini kullanan Hüseyin Çelik ise projenin tüm özel firmalara örnek olması gerektiğini vurguladı. Öğretmenlerle yüz yüze görüşülerek başlatılan proje, sanal olarak dizayn edilen e-kampüs portalı ile sürekli hale getirilecek. Öğretmen Akademisi, 'orav.org.tr' adresinde öğretmenlerin ihtiyaçlarını karşılayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber