Polis, kestiği cezayı fotoğrafla ispatlıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2009 13:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet, kural ihlali yapan sürücülere ceza keserken, ceza kesen polis memurunun mahkemece haksız bulunmaması için, çekilen fotoğraflar delil olarak kullanılıyor.

Sürücülerin trafik cezalarına itiraz etmelerini önlemek için tedbir alan Bursa Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, yasak yere park eden araçların fotoğrafını çekiyor.

ıÜüTrafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kaldırımlara ve park yasağı bulunan bölgelere park eden araçların önce fotoğrafını çekip hatalarını belgeliyor, daha sonra 61 TL'lik ceza makbuzunu cama yapıştırıyor. Kentin en yoğun olduğu güzergahlarda yasak olmasına aldırmadan kaldırımlara park eden otomobillere ceza kesiliyor. 61 TL'lik ceza kesilmeden önce kaldırıma ve park yasağı olan yerlerde duran otomobiller trafik ekipleri tarafından fotoğraf makinesiyle resimleniyor.

Ardından otomobilin plakası telsizle Bursa Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi'ne bildiriliyor ve sorgulaması yapılıyor. Cezaya itiraz edilmemesi için fotoğraflı olarak belgelenen araçların ön camına 61 TL'lik ceza makbuzu yapıştırılıyor. Yaya kaldırımlarına park edilen otomobiller dışında ambulans ve itfaiye araçlarının geçemeyeceği şekilde dar sokaklara, ana güzergahlarda trafiği olumsuz etkileyecek bir şekilde duran otomobillere de ceza kesiliyor. Uygulamayı bazı vatandaşlar beğeniyle karşılıyor. Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, "Zaman zaman kesilen çezalara itiraz ediliyor. Bazı arkadaşlarımız mahkemelerde yargılanıyor. Biz kural ihlali yapan sürücülerin suçunu fotoğrafla ispatlıyoruz. Uygulamadan vatandaşlar da son derece memnun" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber