500 Adet Evi Olan Memur Kamu Konutunda Oturabilir mi?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Mayıs 2009 14:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurları en fazla rahatsız eden konulardan birisi de birden fazla konutu olmasına rağmen hala kamu konutunda oturmalarına izin verilenlerdir. Kamu Konutları Yönetmeliğinin Özel tahsisli ve görev tahsisli konutlarında oturabilmek için personelin görevli olduğu il sınırlarında birden fazla evi olsa da bir sınırlama bulunmamaktadır. Bu durum ise çok ciddi bir haksızlığa sebep olmaktadır. Bu durumu çarpıcı bir örnekle açıklamak gerekirse bir kamu kurumunda görev tahsisli bir konutta oturan bir kamu görevlisi o görevde bulunduğu sürece bu konutta oturma hakkına sahip bulunmaktadır.

Bazı durumlarda bu personel, kamu görevine başladığında konuta oturmakta ve emekli olunca konutu boşaltmaktadır. Binlerce düşük gelirli kamu görevlisi sıra tahsisli konut beklerken görev tahsisli konutlarda oturanlara böyle bir ayrıcalığın verilmesinin ve bu zamana kadar da hiçbir vicdanı sızlatmamasının mantığını anlamak mümkün değildir. Buradan memur sendikalarına sesleniyoruz ve bu adaletsizliği sizler nasıl olurda toplu görüşmelerde gündeme dahi getirmezsiniz. Yoksa bu durumdan haberiniz mi yok. Eğer haberiniz yoksa işte haberiniz oldu. Hatta toplu görüşmeleri dahi beklemeyin ve düşük gelirli memurların haklarını savunun.

Eğer gerekli düzenleme yapılmazsa Yönetmeliğin 2 sayılı cetvelinde bulunan bir memurun 500 adet evi olsa dahi görev tahsisli konutta oturmasına hiçbir engel olmayacaktır.

Peki görev tahsisli konutlarda kimler oturmaktadır?

Kamu Konutları Yönetmeliğinin ekli 2 sayılı cetvelinde belirtilen unvanlara Görev Tahsisli Konutlarda oturma imkanı verilmiştir. Örneğin Başbakanlıkta: Teftiş Kurulu Başkanı, Müsteşar Yardımcısı, Başbakan Müşaviri, Başbakanlık Müşaviri, Bakanlar Kurulu Sekreteri, Genel Müdür, Başkan, Basın Müşaviri, 1 inci Hukuk Müşaviri, Genel Müdür Yardımcısı, Daire Başkanı, Savunma Sekreteri, Özel Kalem Müdürü, Hukuk Müşaviri, Basımevi Döner Sermaye İşletmesi Müdürü, Müfettiş, Başbakanlık Uzmanı, Şube Müdürü, 1, 2, ve 3 üncü derece şahsa bağlı kadrolarda bulunanlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber