Vali Öner: Ne iş olursa yaparım dönemi bitmiştir

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2009 13:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Isparta Valisi Ali Haydar Öner, eskiden olduğu gibi "Ne iş olursa yaparım" döneminin bittiğini, kalifiyeli ve nitelikli eleman döneminin başladığını söyledi.

Türkiye'nin aktif yaş oranı yüksek olan bir ülke olduğunu belirten Öner, bu gücün yerinde kullanılmasıyla ülkenin arzulanan refah düzeyine ulaşabileceğine inandığını ifade etti.

Türkiye İş-Kur Isparta İl Müdürlüğü tarafından periyodik olarak düzenlenen 'istihdam ve mesleki eğitim kurulu' toplantısı, Eğirdir Nafiz Yürekli Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Otelinde düzenlendi.

Toplantıda konuşan Ali Haydar Öner, Türkiye'nin genç nüfus oranı fazla bir ülke olmasına rağmen bu potansiyeli çok iyi kullanamadığını vurguladı.

Bu potansiyeli harekete geçirebilmek için iş garantili mesleki eğitim kurslarının düzenlenmesi gerektiğine dikkat çeken Öner, "Eskiden olduğu gibi 'Ne iş olursa yaparım' döneminin bitti. Kalifiyeli ve nitelikli eleman dönemi başladı. O bakımından bu meslek kurslarının önemi gün geçtikçe artmaktadır. Bu sayede, sahip olduğumuz iş gücü atıl olmaktan kurtularak üretime katılmaktadır." diye konuştu.

Isparta İş-Kur İl Müdürü Ahmet Durmuş da istihdam açısından çok önemli olan iş garantili meslek eğitimi kurslarının kurumları bünyesinde değişik ilçelerinde ve il merkezinde devam ettiğini açıkladı.

Durmuş, geçen haftalarda açtıkları iş garantili aşçılık kurslarına yoğun bir talep yaşandığını bir günde 200 kişinin başvurduğunu hatırlattı. Durmuş, işverenlerin talepleri dikkate alınarak mesleki eğitim kursları düzenlediklerini kaydetti.

Kursları çok önemsediğini dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da buraları bitiren gençlerden faydalanabileceklerini, bu nokta işbirliğine hazır olduklarını anlattı.

Toplantı sonunda Eğirdir'de açılan iş garantili aşçılık kursunu başarıyla bitiren 22 kursiyere sertifikaları verildi. 22 kursiyerin 18'inin Antalya'daki 5 yıldızlı otellerde iş başı yapacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber