Domuz gribi şüpesi Antalya'da hastane mühürletti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 04 Mayıs 2009 14:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANTALYA'daki Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne ?domuz gribi' şüphesiyle getirilen bankacı 35 yaşındaki M.A.'nın ölmesi, paniğe neden oldu. 4 günden bu yana yüksek ateşi olduğu belirtilen bankacının ölümü üzerine hastanede tedaviye alındığı oda ve ambulans, dezenfekte edildi. Savcılık, M.A.'nın ölümünü şüpheli bularak evini mühürletti.

Bir bankanın Konyaaltı Şubesi'nde memur olarak görev yapan ve 1 haftadan bu yana izinli olan M.A., bu sabaha karşı evinde fenalaştı. Saat 03.00'te kendisinden geçen M.A.'yı eşi N.A. uyandırmaya çalıştı.

Ancak, sonuç alamadı. Eve çağrılan ambulansla gelen 112 ekibi, 4 günden bu yana yüksek ateşi bulunan hastayı, hemen yakındaki Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdü. Yaklaşık yarım saat sonra ölüm haberi geldi. Saat 05.00 gibi eve gelen polis ekipleri, eşi ve komşularına, bankacı M.A.'nın yurtdışına çıkıp çıkmadığını sordu. Eşi, M.A.'nın hiç yurt dışına çıkmadığını, bankanın müdürlük sınavlarına hazırlandığı söyledi. Bir süre sonra tekrar gelen polis, evi mühürledi. Dairenin kapısına, ?04.05.2009 günü saat 03.30 sıralarında maktül M.A.'nın ?EKS' olma olayı ile ilgili olarak Cumhuriyet Savcısı Ata Köycü'nün talimatı ile mühürlenmiştir' yazısı asıldı. M.A.'nın eşi N.A. ve 4 yaşındaki kızı, komşularında beklemeye başladı.

?DOMUZ GRİBİ' UYGUNLUĞU YOK?

M.A.'nın Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne saat 03.57'de getirildiğinin belirtilirken, Doç.Dr. Dilar İnan tarafından hazırlanan ölüm raporunda şunlar yazıldı:

?Bugüne kadar yurt dışına çıkışı yok. ?H1N1' kontrol değerleri istenmesine rağmen, ani ölüm sonucu bu değerler elde edilememiştir. Hastanın domuz gribiyle uygunluğu görülmemiştir. Şüpheli ölümle ilgili otopsi yapılması uygundur.?

Hastanede önlem amacıyla amacıyla M.A.'nın tedavi gördüğü oda ve ambulans dezenfekte edildi.

BAŞHEKİM: DOMUZ GRİBİ YOK

M.A.'nın ?domuz gribi' şüphesiyle getirildiği Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakaltesi'nin Başhekimi Doç.Dr. İbrahim Demir, sabah yaptığı açıklamada hastanede ?domuz gribi' vakası bulunmadığını açıkladı. M.A.'nın ölümünün şüpheli bulunduğunu ancak, domuz gribi olduğunu düşünmediklerini belirten Doç.Dr. Demir, ?Bu hastanın yurt dışı seyahati, teması yok. Belirtileri de domuz gribi hastalığı belirtilerine uymuyor? dedi. Doç.Dr. İbrahim Demir, ilk yaptığı açıklamada, M.A.'nın gece hastaneye kaldırıldıktan sonra yaşamını yitirdiğini, ölüm nedeninin otopsi sonrasında tespit edileceğini söyledi. Başhekim Doç.Dr. İbrahim Demir, ikinci yaptığı açıklamada ise M.A.'nın hastaneye 112 Acil Servis ambulansı tarafından ölü olarak getirildiğini söyledi. Başhekim Demir, şunları söyledi:

?Tecrübelerimize dayanarak büyük ihtimalle bu tür olgularda ölüm nedenleri daha çok ani kardiyaktır. Yani kalbe bağlı ölümdür. Şayet hasta herhangi bir madde kullandıysa, ona bağlı da ölüm olabilir. Akşam yatmış, gece 112 Acil Sağlık ekibi geldiği zaman muhtemelen de ölmüş ve 112 de getirip buraya bırakmış. Yani durum bundan ibarettir. Kliniğimizde herhangi bir domuz gribi şüphesi, vakası sözkonusu değildir.?

Başhekim Demir, M.A.'nın Antalya'da yaşayan, seyahat etmeyen, kent dışına bile çıkmayan bir kişi olduğunu ekledi.

?SORUMLU DAVRANMALIYIZ?

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel de Vakıflar Bölge Müdürlüğü heyetini kabulü sırasında, gazetecilerin ?domuz gribi' şüphesiyle getirilen bir hastanın yaşamını yitirmesiyle ilgili sorusu üzerine gerekli açıklamayı hastane başhekiminin yaptığı hatırlatarak, şöyle konuştu:

?Siz onu alın ve kullanın. Bu kentte bunları konuşmak doğru değil. Bu kent, sadece bana lazım değil, hepimize lazım. Onun için herkesin yapacağı haberlerde, beyanlarında (bakın ben de çok dikkatli davranıyorum) üzerine düşen görevi, yazılarını, beyanlarını, vali konuşmasıyla, doktor hareketiyle, ambulansın davranışıyla, herkesin sorumlu davranması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda son derece hassas, duyarlıyız, tedbirlerimizi ilk günden itibaren alıyoruz. Ama durup dururken de böyle vehimlere veya birtakım kamuoyunu dağıtmakla, tedirgin etmekle haberler yapmak bana göre doğru değil. Sayın Sağlık Bakanımız son derece dikkatli, başarılı davranıyor. Çok da mükemmel bir kriz yönetimi yapıyor Türkiye Cumhuriyeti. Herkesin buna katkı sağlaması gerektiğini değerlendiriyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber