Niğde Üniversitesi'nde rektörlük seçimleri

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2009 22:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Niğde Üniversitesi'nde 5 adayın yarıştığı rektörlük seçiminde, Prof. Dr. Adnan Görür en çok oyu alan aday oldu.

Niğde Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda yapılan seçimde, üniversitenin mevcut rektörü Prof. Dr. Hamza Uygun, Prof. Dr. Adnan Görür, Prof. Dr. Musa Şaşmaz, Prof. Dr. Remzi Kılıç ile Kırıkkale Üniversite'sinden Prof. Dr. Mahmut Özdemir aday olarak yarıştı. 247 akademik personelden 241'inin oy kullandığı seçimlerde 149 oy alan Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Görür 149 oyla birinci seçilirken, 72 oy alan Prof. Dr. Musa

Şaşmaz ikinci oldu. Üniversitenin mevcut rektörü Prof. Dr. Hamza Uygun ise sadece 7 oy alarak seçimlerde üçüncü oldu. Diğer adaylardan Prof. Dr. Remzi Kılıç 6 oy, Prof. Dr. Mahmut Özdemir 2 oy alırken, 1 oy da Prof. Dr. Fahri Özbayoğlu'na çıktı. 4 oy ise geçersiz sayıldı.

Seçim sonuçlarını değerlendiren Rektör Prof. Dr. Hamza Uygun, kazananın Niğde Üniversitesi olduğunu, YÖK'teki mülakata katılmayacağını açıkladı. Prof. Dr. Uygun, "Üniversitemizde, 1992 yılından bu yana ilk kez olağan bir seçim yaşandı. Bundan önceki seçimler hep olağanüstü yapılmaktaydı. Nihayet olağan bir seçime gidilmesi çok mutluluk verici bir durum. Kazanan Niğde Üniversitesi oldu" dedi.

Seçim öncesi, "Bir oy bile geriye düşersem YÖK'e mülakattan çekildiğimi söyleyeceğim" dediği hatırlatılan Uygun, "Burada birinci seçilenin atanmasının uygun olacağı görüşündeyim. Kadrom Hacettepe Üniversitesi'nde. Dolayısıyla Hacettepe Üniversitesi'ndeki işime devam edeceğim" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber