Erdoğan, Gökçek'le birlikte belediye hizmet binasını açtı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2009 18:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin tüm belediye birimlerini bir araya toplamak ve vatandaşa kolay hizmet vermek amacıyla yaptırdığı yeni hizmet binası, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar, milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından törenle açıldı. Açılışta konuşan Başbakan, modern belediyecilikte planlamanın çok büyük önemi bulunduğunu ve bu planlamanın güzel bir örneğinin de yeni hizmet binası olduğunu ifade etti. Erdoğan, "Ankara, Ankara'ya yakışan, Türkiye'nin Başkentine yakışan bir hizmet binasına böylece kavuşuyor. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Törendeki konuşmasına davetlilere hitaben 'Ankara Büyükşehir Belediye Binasının açılışına hoş geldiniz' diyerek başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 29 Mart yerel seçimleri öncesi 'inanılmaz' olarak nitelendirdiği bir seçim kampanyasına girdiklerini hatırlattı. Gökçek, "Genelde Türkiye'de AK Partimize ve özellikle Ankara'da şahsıma, aileme, çocuklarıma, öylesine iftiralarla karşılaştık ki, söylenmedik herhangi bir söz kalmadı. Dikkat ediyorum seçim bitti, bu iftiracıların iftiraları artık ortada yok. Ellerinde bir delil yok ki Savcılığa gitsinler. Allah'a hamdolsun ki vatandaşımız ne Ankara'da ne de Türkiye'de bu iftiralara kesinlikle itibar etmedi." dedi. AK Parti'nin 4 kez üst üste seçim başarısı kazanarak, Türkiye'de daha önce yaşanmayan bir başarıya imza attığını anlatan Gökçek, "Türkiye'de şimdiye kadar 4 sefer üst üste seçim kazanan bir siyasi parti yok. Bu AK Parti'ye nasip olmuştur. Türkiye'de AK Partili olmak bir onurdur şereftir, biz de bu onuru yaşıyoruz." diye konuştu.

Bazı kimselerin belediyecilikte marka olmayı kendilerine hedef seçtiklerini, ancak AK Parti'nin belediyecilikte zaten bir marka olduğunun altını çizen Gökçek, 2009 yılı içerisinde Türkiye'nin en iyi stratejik planlama ödülünü Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin aldığını hatırlattı. 'En rekabetçi şehir' olarak Türkiye'de Ankara'nın seçildiğini, bir diğer başarının da 2002 yılında Avrupa Bayrağı'nı Ankara'nın kazanması olduğunu vurguladı.

Tören yapılan alandaki yeni hizmet binasının 25 katlı olduğunu ve bugüne kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 10 ayrı binada hizmet verdiğini kaydeden Gökçek, "Bu 10 ayrı bina şu anda teke indi. Yaklaşık 100 bin metrekarelik alanda bulunan bu binamız, 108 milyon liraya mal olmuştur. Toplam olarak şu anda fiilen belediye binamızda, Büyükşehir'e ait 1420 çalışanımız, EGO'ya ait 1180 çalışanımız, toplam 2600 arkadaşımız görev yapmaktadır. Bu kapasiteyi ihtiyaç halinde 4 bin kişiye kadar çıkartmak mümkündür." dedi. Gökçek hedeflerinin e-belediyeciliği Türkiye'ye örnek hale getirmek olduğunun altını çizdi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN: ANKARALILARIN SIKINTISI ORTADAN KALKIYOR

Gökçek'in ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Öncü ve reformcu lider' anonsu ile kürsüye geldi. Bugün çok kıymetli ve önemli bir eserin açılışını yaptıklarını ifade eden Erdoğan, Büyükşehir belediyesinin 25 katlı ve 100 bin metrekare alanda hizmet verecek olan bu görkemli binasıyla çok daha farklı aktivitelere imza atacağına inandığını aktardı.

Modern belediyecilikte planlamanın çok büyük önemi bulunduğunu ve bu planlamanın güzel bir örneğinin de yeni hizmet binası olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, "Ankara, Ankara'ya yakışan, Türkiye'nin Başkentine yakışan bir hizmet binasına böylece kavuşuyor. Hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu. Ankara'nın 4 milyonu aşan nüfusuyla çağdaş, modern bir Avrupa kenti olduğunu vurgulayan Başbakan, başkentin yerel kalkınmaya güzel bir örnek oluşturduğunu ifade etti. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Az önce Başkanımız, son dönemde alınan ödülleri tek tek saydı. Bunları benim saymama, gerek yok. Demek ki marifet iltifata tabidir ve karşılığını bırakın Türkiye'de görmekten, ama tabi bazen gözü olup da görmeyenler var, onu da söylemek lazım. Ama batılı bunu görüyor ve 'sizin artık hakkınızdır' diyor."

Ankaralıların yapılan çalışmalarla artık dünyanın önemli Başkentlerinden birinde yaşadıklarını çok iyi idrak ettiklerini anlatan Başbakan Erdoğan, "İnanıyorum ki Ankara hayata geçecek yeni projelerle, dünya şehirleri arasındaki yükselen yerini daha da ileriye taşıyacaktır" diyerek yeni belediye hizmet binasının Ankaralılara hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından tüm davetliler kürsüye davet edilerek, Başbakan Erdoğan, eşi Emin Erdoğan, Başkan Gökçek ve eşi Nevin Gökçek ile birlikte belediye hizmet binasının açılış kurdelesini kestiler. Türkiye'nin en modern ve en yüksek belediye binasının açılışına Başbakan'ın yanısıra Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Elazığ Milletvekili Mehmet Necati Çetinkaya, Ankara Milletvekili Aşkın Hasan, Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya, Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, Ankara Milletvekili Zeynep Dağı, Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, Ankara Milletvekili Faruk Koca, YÖK Başkanı Prof.Dr. Yusuf Ziya Özcan ile birlikte davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber