DP Genel Başkanı Soylu: Ergenekon'un partiye sızmasına izin vermeyeceğiz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2009 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, "Partimizi demokratik çizgisinden saptıracak bir anlayışa, teşkilatımız izin vermeyecektir." dedi.

"Siyasetin gençlere ihtiyacı var, o yüzden dönüyorum." diyerek DP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Hüsamettin Cindoruk'u eleştiren Başkan Soylu, günün esprisinin "gençlerin önünü açtık" olduğunu söyledi.

Cindoruk'un Ergenekon ile ilgili sözlerinin çok yakışıksız olduğunu vurgulayan Soylu, parti içi sızmalara asla izin vermeyeceklerini belirtti.

CİHAN muhabirine açıklamalarda bulunan Başkan Soylu, Cindoruk'un adaylığının sürpriz olmadığını ifade etti.

"Seçim öncesinde ve Seçim sürecinde de o çabayı gördüm. Seçim sürecinde bu partide çalışanların aleyhine, DP'yi zayıflatmaya çalışan bir anlayışın kafasında birşey olduğunu net bir şekilde hissettim." diyen Soylu, Seçim süreci dışında DP'nin aleyhine çalışan ve başka taraflara yönlendiren bir anlayışın, 16 Mayıs'ta DP çatısı altında yüzleşeceğini kaydetti.

Cindoruk'un beklediği tavrı gösterdiğini dile getiren Soylu, kongrede DP'nin iktidar sürecini başlatacağını ve bunun adının ise yeni doğum olacağını söyledi.

Demokratik zeminlerden ayıracak, en kritik dönemlerde partilerine zayiat verdirmiş, partiyi demokratik bütünlükten ayırmış unsurlara karşı mücadelelerinin sadece bugün değil her zaman devam ettiğini vurgulayan Soylu, "Sadece partimize değil merkez sağın karakterine zarar vermiştir. Millet nezdinde zayıflatmış unsurlar olarak değerlendiriyorum. Merkez sağ darbe severlerin tam karşısındadır. Partimizi demokratik çizgisinden saptıracak bir anlayışa da teşkilat izin vermeyecektir. 28 Şubat sürecinin sahipleri, partimizi daha önce bölenler, 367 sürecini tetikleyenler, 27 Nisan e-muhtırasının arkasında duranlar; bütün bunlara bizim partinin genel başkanı olarak, sürecin zararını gören arkadaşların tahammül etmesi mümkün değildir. Arkadaşlarımızla değerlendiriyoruz, bende değerlendiriyorum." diye konuştu.

Cindoruk'un Ergenekon ile ilgili açıklamalarını son derece uygunsuz bulduğuna dikkat çeken Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu konuda DP'nin aylardan beri ortaya koyduğu, özellikle bunun mağduru olan bir siyasi parti, bu tip darbe araçlarının en önemli mağduru, bu çatı altında ortaya çıkmasını çok açık bir şekilde söylemek istiyorum ki üzüntü vericidir, yanlıştır. 'Organize Savcı' gibi bir ifade çok yakışıksız olmuştur."

DP'NİN BU YÜZLEŞMEYE İHTİYACI VAR

"Cindoruk'un adaylığını bir sızma olarak, Ergenekon yapılanmasının DP üzerinden Türkiye'de yeni bir oyun sahneye koyması olarak mı değerlendirmek gerekiyor?" şeklindeki bir soruya Soylu, "Eğer son günlerde hepimizin yaşadığı, bütün Türkiye'nin duyduğu olaylarda gerçeklik payı varsa; bu da çok mümkün gözükebilir. Biz buna müsaade etmeyiz. Ben şahsım olarak tek bir güç olarak kalsam da buna müsaade etmem. DP sonuna kadar demokrasinin yanındadır. Kurucu ülküsüne, amacına hizmet etme iradesine sahiptir. Milletin en önemli güç olacağı, olduğu iddiasını hiçbir gün bırakmaz. Bu tip sızmalara da müsaade etmez. Eğer müsade ederse halk, bu tür sızmaların olduğu siyasi partilere gereken cevabı verir." şeklinde cevap verdi.

Siyasetin ilgisinin insanlarda etkin olduğunu anlatan Soylu, kendi yaşam standartlarını, bireysel hak ve özgürlüklerini, inanç özgürlüklerini belirleyen; onun hayatının daha iyi olmasını sağlayan esas yönetsel hususun siyaset olduğunu söyledi.

Onun için herkesin siyasetle ilgili olmasını doğru bulduğunu ifade eden Soylu, "Bizde onu sağlayabilmek adına, günün esprisi o zaten, 'gençlerin önünü açtık.' Herkesin kendi beyanına bakmak lazım." dedi.

DP halkın güveni ve samimiyetine, oyuna talipse bu yüzleşmeyi yapmak zorunda olduğunu vurgulayan Soylu, "Bu kongrede olacağına inanıyorum. Bir tarafta demokrasi, bir tarafta ise 'her ne olursa olsun anti demokrasi olsa bile bu işin içinde bulunmaya çalışanlar'; sağduyu ve demokrat partinin büyük delegesi ve tabanı, bu konudaki sağlıklı kararını en iyi şekilde verecektir. Buna da ihtiyaç vardır. Bu çok önemli yüzleşme ve geçmiş sürecin doğruların, eksikliklerin tamamen karşı karşıya gelebilmesidir. Daha önce bunun olması lazımdı ama bugüne nasipmiş." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber