Tacizci öğretmene 5 ay hapiz cezası

Haber Giriş : 26 Aralık 2004 14:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da bir kız öğrenciye tacizde bulunduğu ve bir binadan atarak ardından öldürmeye teşebbüs ettiği iddia edilen ilköğretim okulu öğretmeninin davası sonuçlandı. Öğretmeni 5 ay 25 gün ağır hapse mahkum eden mahkeme, cezayı erteledi.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen son duruşmada, tutuksuz yargılanan öğretmen Altan Durmuş (41), hakkındaki tüm iddiaları yalanladı. "Tecavüze teşebbüs" ve "Adam öldürmeye tam teşebbüs" suçundan 40 yıl ağır hapis istemiyle yargılanan sanık Altan Durmuş, G.B.'nin (15) daha önce görev yaptığı Dervişler İlköğretim Okulu'nda okuduğunu belirterek, "Kardeşleri de bu okulda okuduğu için sık sık annesiyle birlikte okula gelip giderlerdi. Durumları iyi olmadığı için para yardımında bulundum" dedi.

Bir gün okulda kendisini ziyarete gelen G.B.'nin kendisini sevdiğini söylediğini ve buna çok şaşırdığını belirten Durmuş, "Bana buluşma teklifinde bulundu. Kabul etmezsem intihar edeceğini söyledi. Ben de kendisiyle buluştum. Bir süre gezdikten sonra kendisini evlerine bırakmak istedim, kabul etmedi. Mahallelerine bırakıp, çekip gittim. İntihar teşebbüsünde bulunduğunu gazetelerden öğrendim" diye kendini savundu. Mağdur G.B. ise Dervişler İlköğretim Okulu'nu bitirdikten sonra bu okula zaman zaman gittiğini belirterek, "Para yardımı yaptı. Daha sonra değişik yer ve zamanlarda tacizde bulundu. Bu durumları utandığım için aileme söyleyemiyordum. Telefonla beni sık sık arayıp tehdit ediyordu. Tehdit sonucu biraraya geldik. Bana yine tacizde bulunmaya başladı. Ben de bir eve sığınmak istedim. Evin sahibi kabul etmeyince kaçmaya başladım. Sonra beni yakalayarak bir evin damına zorla çıkardı. Burada bana tecavüz etmek istedi, ben direnince 'Seni buradan aşağı atarım' diyerek beni boşluğa bıraktı. Sonra gözümü hastanede açtım" diye konuştu.

G.B.'nin annesi Lütfiye B. ile babası Mehmet B. de sanıktan şikayetçi olduklarını söyleyerek cezalandırılmalarını istedi.

Karar öncesi son sözlerini söyleyen sanık Altan Durmuş, "Ben öğretmen öğrenci ilişkisi dışında başka bir suç işlemedim. Beraatimi istiyorum" dedi. Mahkeme heyeti dava sonunda sanığı, 18 yaşını bitirmeyen mağduru rızası ile alı koymak suçundan TCK 430/2 maddeleri uyaranıca 5 ay 25 gün ağır hapse mahkum etti. Daha sonra sanığın ileride bir daha suç işlemeyeceğine kanaat getirilerek bu cezası ertelendi.

Bu arada olay tarihinde Adana Dervişler İlköğretim Okulu'nda Müdür Yardımcılığı yapan Altan Durmuş'un olayın ortaya çıkmasının ardından Kırşehir'e öğretmen olarak atandığı belirtildi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber