Üniversitelinin alkol ve hız kazası: 5 yaralı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 08 Mayıs 2009 13:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Tahsin ÜLKER/ADANA, (DHA)

ADANA'da, eğlenceden dönen üniversite öğrencilerinin otomobili, aşırı hız nedeniyle sürücünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu kaldırımdaki elektrik direğine çarptı. Kazada 4 arkadaşıyla birlikte yaralanan sürücü Çağlar Kızal, 1.79 promil alkollü çıktı.

KKTC'deki Lefke Avrupa Üniversitesi işletme bölümünde okuyan 25 yaşındaki Çağlar Kızal, tatil için geldiği Adana'da babasının 01 DJ 704 plakalı otomobilini alıp, Çukurova Üniversitesi'nde okuyan arkadaşlarıyla Süleyman Demirel Bulvarı'ndaki bir bara eğlenmeye gitti. Burada alkol da alan grup, sabaha karşı evlerine dömek için yola çıktı. Çağlar Kızal'ın kullandığı otomobil, saat 04.00 sıralarında Mahfesığmaz Mahallesi 79112 Sokak'ta aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkarak kaldırıma çıkıp, Özkıvanç Apartmanı köşesindeki elektrik direğine çarptı. Kazada otomobil sürücüsü ile yanındaki 4 arkadaşı yaralandı.

Gürültüyü duyarak uyanan çevre sakinlerinin haber vermesi üzerine 112 Acil Sağlık ekipleri ve polis olay yerine geldi. Sürücü Kızal ile otomobildeki 27 yaşındaki Mustafa Erkol, 24 yaşındaki Hüsrev Gündüz ambulanslarla farklı hastanelere götürüldü.

Sürücünün yanındaki koltukta oturup, sıkışan 30 yaşındaki Bilge Tunca'yı çıkartmak için de Adana Büyükşehir Belediyesi Can-Kur kurtarma ekibine haber verildi. Kısa sürede olay yerine gelen Can-Kur ekipleri, uzun uğraşlar sonunda Tunca'yı sıkıştığı yerden çıkardı. Kucakta alınıp, Can-Kur ekiplerinin sedyesine konulan Tunca'ya ekipteki bir görevli konuşarak moral verdi. Hafif yaralanan 26 yaşındaki Erkut Kocakaya da, arkadaşı Bilge Tunca'yı, ?Çok iyi görünüyorsun. Bir şey olmayacak, korkma? diyerek sakinleştirmeye, teselli etmeye çalıştı. Yaklaşık 10 dakika sonra gelen 3'üncü ambulansla Tunca ve Kocakaya da hastaneye götürüldü. Trafik polislerinin yaptığı kontrolde, sürücü Çağlar Kızal'ın 179 promil alkollü olduğu belirlendi.

4 yaralının tedavisi sürerken, ayakta tedavi edilip, taburcu olan Kocakaya, "Çok içki içtik. Kaza yapacağımızı düşünmüyorduk. Eğlencemiz zehir oldu" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber