Bakan Günay: 80'li yılları hiç aklımızdan çıkarmamalıyız

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2009 16:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 80'li yılların Türkiye'nin tuzaktan geçerek büyük bir çukura düştüğü ve hala içinden çıkmak için çırpındığı en karanlık zamanlar olduğunu söyledi. Günay, bir darbeci generale dünyanın başka ülkesinde katil muamelesi yapılırken, Türkiye'de ise ressam-sanatçı muamelesi gördüğünü ifade etti.

Bakan Günay, Kültür Bakanlığı ve Başbakanlık Tanıtma Fonu'nun katkılarıyla bu yıl 12'ncisi düzenlenen ''Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali'nin ödül törenine katıldı.

Festival Koordinatörü Halime Güner, bu yıl festivalde ''80'ler'' temasının işleneceğini kaydetti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ödül törenin ardından yaptığı konuşmada, festivalde 80'lerin konu edinilmesinin çok anlamlı olduğunu belirterek, "Çünkü, gerçekten 80'leri hiç aklımızdan çıkarmamalıyız." dedi.

Günay, 12 Mart'ta, 12 Eylül'de çok büyük tuzaklar yaşandığını ve halk iradesinin önüne inanılmaz engeller konulduğunu ve bundan hep halkın zararlı çıktığına işaret etti.

Bakan Günay konuşmasına şöyle devam etti: "Bu ülkede insanlar ne kadar akılsız olmalı ki bunca darbe yaşandıktan sonra ve biraz önce sevgili Rojin söyledi; bir darbeci generale dünyanın başka ülkesinde katil muamelesi yapılırken, ülkemizde ressam-sanatçı muamelesi yapıldığını yaşadık biz. Başka ülkelerde yargıdan kurtulmak için bunak rolünü yaptılar, bizim ülkemizde hala alkışlanabiliyorlar. Bununla Türkiye kendi içinde, yüreğinde mutlaka hesaplaşmalıdır.''

Ertuğrul Günay, "Bu ülkede insanlar demokrasiden, insan haklarından, halk oyunun her şeyin üstünde olduğundan hiçbir zaman ödün vermezse, Türkiye kültürle, sanatla, bilimle Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ancak yürüyebilir. Yolumuzu demokrasi aydınlatabilir, insan hakları aydınlatabilir.

Bu ülkede insanlara, ölen çocuklarına ağlayan annelere 'Türkçe ağla' diye dipçikle vurulduğu yılları hafızamızdan çıkarıp da nasıl bu ülkede insanlar hala ilericilik adına darbe kışkırtıcılığı ve 'ordu göreve' pankartları açabilirler ve yapabilirler, bunu akılla tarif etmek mümkün değil. Bu ülkede demokrasi var ve sadece demokrasi var.'' şeklinde konuştu.

Herkesin o dönem ''nice acılar yaşadığını'' belirten Günay, festival kapsamında yarın açılacak ''12 Eylül'' temalı mektup sergisine, kendisi ve eşinin ''görülmüştür'' imzalı mektupları ile çocuklarının kartpostallarını getirebileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber