Şehit aileleri hastanede sırada beklemeyecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2009 15:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aykut Aktaş

KIRŞEHİR- Kırşehir Devlet Hastanesi tarafından şehit ailelerine hastanedeki işlemlerde öncülük kartı verildi.

Devlet Hastanesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen törene Kırşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Hacı Kaymaz, Devlet Hastanesi Müdürü Müştebağ Akdağ, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Yaşar Solak ve şehit yakınları katıldı.

Kırşehir'de bir ilk olan bu uygulama sayesinde şehit yakınları hastanede sıra beklemeden işlemlerini yaptırabilecek.

İlk olarak 51 kişiye verilen öncülük kartları önümüzdeki süreçte daha fazla şehit yakınına verilecek.

"Toprakları toprak yapan kandır eğer toprak uğrunda ölen vatandır" diyen Başhekim Hacı Kaymaz, "Herkes şehitlik mertebesine erişemez. Çünkü şehitlik Türk kültüründe ve İslamiyet de rütbelerin en büyüğüdür. Ölümleri kabullenmek zor ama sizde emin olun yalnız değilsiniz. Bizlere düşende bu emanete sahip çıkmaktır. Şehit ailelerinin tetkiklerini ve tedavilerini sağlamak bizim en büyük amacımızdır. Biz bu kart ile şehit yakınlarına bekleme derdine son vereceğiz." şeklinde konuştu.

Törende şehit yakınları duygusal anlar yaşadı. Temsili olarak Başhekim Kaymaz, Şehit Aileleri Başkanı Yaşar Solak'a öncülük kartını takdim etti.

Kartları verilen şehit yakınları da çok güzel bir uygulama olduğunu belirtti.

Şimdiye kadar böyle bir uygulama görmedik ifade eden Kırşehir Şehir Aileleri Başkanı Yaşar Solak ise şunları söyledi: "Devlet hastanesinin başhekim tarafından bütün şehit ailelerine sıra beklemeksizin öncü kartı bastırdı. Şimdiye kadar böyle bir uygulama görmedik Başhekim Hacı Kaymaz Bey' e çok teşekkür ediyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber