Meclis üyesi gazeteci dövdü

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Mayıs 2009 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alanya´nın Mahmutlar Beldesi´nde günlük yayınlanan Mahmutlar Haber Gazetesi´nin muhabiri Sedat Şahiner, belediye meclis toplantısını izlemek üzere bugün öğleden sonra belediye binasına geldi. Şahiner´in toplantının sonuna gelindiğinde salondan ayrılmasının ardından AKP´li Meclis Üyesi Abdullah Pişkin de koşar adımlarla salondan çıkarak yayına geldi.

Pişkin, kısa bir süre konuştuğu gazeteci Şahiner´e tekme ve yumruklarla saldırmaya başladı. Belediyenin merdivenlerinde gazeteciyi döven AKP´li Meclis Üyesi Abdullah Pişkin´i güvenlik personeli güçlükle sakinleştirdi. Gazeteci Şahiner´in saldırıda fotoğraf makinesi kırıldı. Belediyenin güvenlik kameraları da olayı saniye saniye kaydetti. Olay yerinden ayrılan gazeteci Sedat Şahiner, Mahmutlar Jandarma Karakolu´na giderek Pişkin´den şikayetçi oldu. Şahiner daha sonra Alanya Devlet Hastanesi´ne giderek darp edildiğine dair rapor aldı.

Mahmutlar Haber Gazetesi Muhabiri Sedat Şahiner, saldırı sonrasında yüzünde darp izi, dişlerinde zarar ve ağzında zedelenme meydana geldiğini söyledi. Pişkin´le daha önce aralarında bir husumet bulunmadığını belirten Şahiner, "Meclis toplantı salonundan çıktıktan sonra arkamdan seslenerek beni durdurdu. Yerel seçimler öncesinde Mahmutlar Belediye eski Başkanı AKP´li Alaattin Çakır´ın, bir pazarcı kadınla ettiği kavgayı köşe yazımda kaleme almıştım. Pişkin, bana bu olayı hatırlatarak, ´Senin yazına cevap, al sana´ diyerek yumruk atmaya başladı. Bir meclis üyesi, bir gazeteciyi dövüyorsa halka nasıl hizmet edecek? Kendisini istifa etmeye davet ediyorum" diye konuştu.

Mahmutlar Belediye Başkanı CHP'li Ali Çelik, ``Olaydan sonra salondan çıkarak aşağıya indim. Her ikisi de olay yerini terk etmişti. Konu jandarmaya intikal etti. Kim olursa olsun, meclis üyesinin bir vatandaşa tekme tokat saldırması doğru değil" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber