Baykal'dan Başbakan'a Ergenekon tavsiyesi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2009 17:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Ergenekon davası ile ilgili tavsiyede bulundu. Başbakan'ın Ergenekon'un savcısı olmadığı yönündeki sözlerini önemli gelişme olarak tanımlayan Baykal, "Bu dava çıkmaza gidiyor. Bu davanın altından çekil. Çekilmezsen altında kalırsın." dedi.

Deniz Baykal, Antalya'da Ergenekon, yolsuzluklar ve ekonomik krize ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Salı günü başbakan ile bir araya geldiğinde "İstanbul'da giden dava çığırından çıkıyor." hatırlatmasında bulunduğunu anlatan Baykal, "Adalet çığırından çıkıyor. Çok tehlikeli gelişmeler söz konusu. Sen bu davayı ortaya atan takip eden insansın, kendini de bu davanın savcısıyım diye ilan ettin. Bu davayı senin ortaya attığını, arkasında senin olduğunu biliyorum. Sana tavsiyem şudur. Bu dava çıkmaza doğru gidiyor. Bu davanın altından çekil dedim. Çekilmezsen sen bu davanın altında kalırsın. Başbakan, 'Ben bu davanın altında da değilim. Yanında da değilim, önünde de değilim. Bu davanın hiç bir şeyi değilim' dedi. Böylece savcılığını da inkar etmiş oldu. Bunlar olumlu gelişmeler. Ben davanın artık savcısı değilim diyor. Eskiden savcısıydı, kendisi söylemişti. Sadece savcısı değil, bu işi başından beri ortaya atan oydu." diye konuştu.

'TÜRKİYE MALİ TERÖR ALTINDA IZDIRAP ÇEKİYOR'

Konuşmasında hükümetin ekonomi politikasını eleştiren ve gerçeklerden uzak olmakla suçlayan Baykal, "Bunun sıkıntısını da Türkiye çekmektedir. Türkiye'deki yaşanan sıkıntıların temelinde bu vardır. Bakınız geçen hafta teröre 11 tane şehit verdik. 11 tane de ekonomik teröre kurban verdik. 11 aile reisi intihar etti. Bunu görmezlikten gelmek, sıradan bir olay gibi anlamak mümkün değildir. Türkiye'de yüz binlerce insan bir mali kuşatılmışlık, bir mali sıkışıklık, bir mali terör altında ıstırap çekiyor. Bunu ifade edeni var, edemeyeni var. Bu çok ciddi bir tablo. Buna karşı etkin bir önlem hiçbir şekilde söz konusu değil." eleştirisinde bulundu.

İktidarı yolsuzluklar konusunda güven vermemekle suçlayan Baykal, eleştirilerini şöyl esürdürdü: "Bu meseleyi doğru anlamış değildir. Yolsuzluk iddiasının rakiplerini etkisiz kılmak için bir vesile olarak kullanabildiği yerde kullanıyor. Ama öte yandan kendisi en ileri ölçüde yolsuzluklara sürüklenmekten geri durmuyor. Yolsuzluk meselesi çifte standartla ele alınacak bir konu değildir. Ya vardır ya yoktur. Varsa gereği herkes için yapılır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber