Lojmanlarında kaçak elektrik kullanıldığı iddiasını TEDAŞ yalanladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2009 19:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Abdullah Özyurt

ADANA- Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş'ye (TEDAŞ) ait lojmanda kaçak elektrik kullanıldığı iddialarının ardından, binaya sokak direğinden çekildiği söylenen kablonun daha sonra ekipler tarafından toplandığı ileri sürüldü.

Adana'nın merkez Seyhan ilçesi Yurt Mahallesi'ndeki lojmanın bulunduğu sokaktaki elektrik direğine lojmanın bulunduğu sokaktaki elektrik direğine kanca atılarak çekilen kabloyla, apartmanın asansör, merdiven ve çevre aydınlatmasının bedavaya getirildiği iddia edildi. Basına yansıyan iddialarda, TEDAŞ'ın kendi lojman binalarına direkten kanca atılarak kaçak elektrik hattı çekildiği asansör, bina çevresindeki 8 projektörün ve apartman içinin elektriğinin kaçak yollarla bedava sağlandığı belirtildi. Bu durumun kamuoyuna yansımasının ardından TEDAŞ ekiplerinin fotoğraflardaki kabloları kestiği görüldü.

Söz konusu binalardaki daireler 12.06.2003 tarihinde Çukurova Elektrik A.Ş'ye el konulmasının ardından TEDAŞ, TEİAŞ ve EÜAŞ tarafından paylaşıldı. Bu paylaşımın ardından sitede bulunan dairelerden 20'si TEDAŞ'a ait personelin kullanımı için tahsis edildi. Sitede oturan bir vatandaş, sokaktaki elektrik direğinden kablo çekilerek lojmanlarda kaçak elektrik kullanıldığını söylemişti. Lojmanlarda sokaktaki elektrik direğine kanca atarak apartman elektriğinin bedavaya getirildiği, TEDAŞ Adana İl Müdürü Yusuf Ziya Karataş'ın da kaçak elektrik çekilen lojmanda oturduğu iddia edildi.

TEDAŞ İDDİALARI YALANLADI

Konuyla ilgili bir açıklama yapan TEDAŞ, apartman yönetimine ait merdiven otomatiği, asansör, çevre aydınlatmalarını sağlayan lambaların ve meskenlerin yasal mevzuata uygun bir şekilde tesis edilen sayaçtan enerji aldığı ifade edildi. TEDAŞ'tan yapılan açıklamada, söz konusu 3 bloklu özel mülkiyetli Orhan Ekici isimli sitede bulunan 70 daireden 20'sinin kendilerine ait olduğu ifade edilirken, İl Müdürlüğü personelinin sayaçlarının çift mühürle mühürlü bulunduğunun tespit edildiği kaydedildi.

TEDAŞ İl Müdürü Yusuf Ziya Karataş'ın belirtilen sitede hiçbir zaman oturmadığı ve basın mensuplarına kaçak hat çekilmiş şeklinde bir açıklamasının olmadığı aktarıldı. Açıklamada, "Bilgi alınması üzerine ekiplerimiz yerinde yaptığı incelemede asansör, merdiven dairesi gibi apartman ortak kullanımı ve mesken aboneliklerinde söz konusu sokak direğinden kaçak elektrik çekilmediği tespit edilmiştir. Bina çevresinde 8 adet projektör yoktur. Sadece 2 adet 2x40 W floresan ile bir adet 125 W aydınlatma armatürü bulunduğu görülmüştür. Yerinde tespitler yapılmış olup inceleme ve değerlendirmeler sonucunda yapılması gereken her türlü kanuni işlemler yapılacaktır. Hiçbir kurum, kuruluş ve kişiye karşı farklı bir uygulama söz konusu değildir." ifadelerine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber