PKK'lı bombacı: 'Bana asker yardım etti' diyerek kafaları karıştırmak istemiş

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2009 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İSMAİL AVCI

DİYARBAKIR- Diyarbakır'da 12 Eylül 2006 tarihinde Bağlar ilçesi Koşuyolu Caddesi üzerinde 10 kişinin öldüğü bombalı saldırıyı yapan PKK'lı teröristin, kamuoyunda kafaları karıştırmak için 'Bana askerler yardım etti' dediği ortaya çıktı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, bazı basın organlarında 'Koşuyolu da devlet işi çıktı' başlıklı haberi yalanladı. Yazılı bir açıklama yapan Kavak, haberin olayın şüphelisi olarak halen tutuklu bulunan ve 24.03.2009 tarihinde alınan savunmasına dayandırıldığını düşündüklerini bildirdi.

Şüphelinin 26. 03.2009 tarihinde alınan ikinci beyanında, 'Kendisine herhangi bir şekilde eylemi gerçekleştirmesi için talimat veren bir asker kişinin gerçekte olmadığını' beyan ettiğini anlatan Kavak, "Şüpheli savunmasında 'Bu eylemi asker şahıslarla birlikte yaptıklarının beyan etmesinin asıl sebebinin kafa karıştırmak ve hedef saptırmak olduğunu' belirtmiştir. Ayrıca şüpheli 'Küçük yaştan beri patlayıcılara ilgi duyduğunu, ileriki yaşlarda hazırladığı çeşitli patlayıcı maddeler kullandığını' ifade etmiştir." dedi.

Şüphelinin Koşuyolu'ndaki olayı, terör örgütünün dağ kadrosundayken öldürülen yakınlarının öcünü almak için yaptığını beyan ettiğini anlatan Kavak, "Şüpheli 'Hedefinin yoldan geçen polis aracı ve halka yönelik olduğunu ve terör örgütü PKK sempatizanı olduğunu' belirtmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında alınan 26.03.2009 tarihli beyanı bazı yayın organlarında yayınlanan 'Koşuyolu da devlet işi çıktı' haberi gerçeği yansıtmamaktadır. Sadece şüphelinin önceki ifadesinde verdiği bilgilerle yanlı haber yapıldığı açıktır." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber