Türkiye'de sosyal güvencesiz vatandaş kalmayacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2009 18:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İsmail Efe

İZMİR- Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdür Vekili Mustafa Keskin, 2010 yılı sonuna kadar yeşil kartlıların da kurum güvencesi altına alınacağını söyledi.

2011 sonuna kadar da Türkiye'de sosyal güvencesiz vatandaş kalmayacağını vurgulayan Keskin, kurumun bilgisayar alt yapısının yüzde 80'inin tamamlandığını ifade etti.

Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla basın toplantısı düzenleyen Mustafa Keskin, bu yılki haftayı, kurumun kuruluş günü olan 15 Mayıs'ı da içine alacak şekilde, 11-17 Mayıs arasında kutladıklarını kaydetti.

Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK), Emekli Sandığı ve Bağ-Kur birleştikten sonra ilk defa SGK adına hafta düzenlendiğini hatırlatan Mustafa Keskin, personele ve diğer vatandaşlara yönelik tiyatro gösterileri, okullarda eğitim çalışmaları, personel pikniği ve çınar fidanı dikimi etkinlikleri yapılacağını açıkladı.

Keskin, ayrıca primlerini düzenli ödeyen, hiç borcu olmayan ve sigortasız işçi çalıştırmayan ilk 10 firmanın da ödüllendirileceğini belirtti.

İzmir'de SGK'nin dokuz merkez müdürlüğünün açıldığını, 2009 sonuna kadar beş tane daha açılacağını aktaran Keskin, "Kendimizi birinci ağızdan anlatmak, vatandaşları bilgilendirmek istiyoruz. Onu için bu haftayı etkili bir şekilde kutlayıp değerlendireceğiz." dedi.

Primlerini düzenli ödedikleri, hiç prim borcu olmadığı ve sigortasız işçi çalıştırmadıkları için ödüllendirilecek 10 firma şunlar:

"Petkim, BMC, Tüpraş, Tesco Kipa, Hugo Boss, Migros, Delphi Otomotiv, Philsa Philips Morris-Sabancı Tütün, Habaş ve CMS."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber