Öğrenci, rapor alamayınca yakınlarıyla sağlık ocağını bastı: 4 yaralı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2009 13:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Hatay'da okula gitmemek için sağlık ocağından istediği raporu alamayan öğrenciler, 4 doktor ve sağlık personelini dövdü.

Öğrencilerin sağlık ocağı baskınında doktorun göğüs kafesi, sağlık memurlarının kolu kırıldı ve gözleri morardı. Saldırıya uğrayan sağlık memurları Hatay Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Saldırı, Hatay 4 Nolu Sağlık Ocağı'nda yaşandı. Bir öğrenci okula gitmemek için 4 Nolu Sağlık Ocağı'na gelerek rapor istedi. Hiçbir sağlık sorunu olmadığı halde sağlık raporu isteyen lise son sınıf öğrencisinden doktorun, öğrenci olduğunu gösteren belge istemesi üzerine tartışma çıktı. Tartışmanın ardından öğrenci arkadaşlarını ve yakınlarını da yanına alan öğrenci, 4 Nolu Sağlık Ocağı'nı basarak Can Deniz'e saldırdı. Bu sırada sağlık memurlarından Şakir Gökşen, Osman Cambeyler ve Rıza İliş saldırgan öğrenci ve arkadaşlarını yatıştırmaya çalıştı. Kavgayı ayırmaya çalışan sağlık memurlarına da saldıran öğrenci ve arkadaşları, doktorun kaburga kemiğini kırdı, parmağını ısırdı. Sağlık memurlarından Şakir Gökşen'in de bileğini çevirerek kıran öğrenci ve arkadaşları Osman Cambeyler isimli sağlık memurunun ise gözünü yumruklayarak morarttı.

Sağlık teknisyeni Rıza İliş de çeşitli yerlerinden yaralandı.

Sağlık ocağına saldırıyı gerçekleştiren öğrenciler ve arkadaşları, polisin olay yerine gelmesinden önce kaçarak izlerini kaybettirdi. Polis şimdi her yerde eşkali verilen öğrenciyi ve arkadaşlarını arıyor.

Saldırıda yaralanan doktor ve sağlık memurları Hatay cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunarak, zanlıların yakalanarak cezasının verilmesini istedi.

Türk Sağlık Sen Hatay Şube Başkanı Hayrettin Şahin ise doktor ve sağlık memurlarının saldırıya uğradığı 4 Nolu Sağlık Ocağı'nı ziyaret ederek yaşanan olayı kınadı. Saldırıda yaralanan doktor ve sağlık memurlarına geçmiş olsun dileğinde bulunan Şahin, "Bu vahim olay kendisinden hizmet bekleyen hastaları sağlık yönünden bir süre bu hizmetten yoksun bırakacaktır. Bu tür olayların bir kez daha yaşanmaması için işin bir an önce sonuçlandırılmasını istiyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber