Türban yasağı için yasa sinyali

Haber Giriş : 27 Aralık 2004 13:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Bülent Arınç, başörtüsü yasağının devam etmesinde kutuplaşmanın etkili olduğunu söyledi. Meclis Başkanı, yasağın ne zaman kalkacağını açıkladı..

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Bursa şubesince (MÜSİAD) düzenlenen ''Türkiye'nin Vizyonu'' konulu toplantıda, başörtüsü konusunda şu açıklamayı yaptı:

''(Rektörler, türbanlılara selam duracaktır) sözü ile (Türbanlılar üniversitelere giremez) sözü içeriği itibariyle aynıdır. İki zıt kutuplu olsa bile mahiyeti aynıdır ve bu iki söz sebebiyle bu sorun çözülmüyor. Biz yıllar boyunca bu iki sözün çilesini çektik. Ne demek

istediğimi anlarsınız. Çatışma, kamplaşma, kutuplaşma, sorunu çözmeme noktasında adımlar atılması Türkiye'de büyük bir sıkıntı meydana getirdi.

Bugün anketler yapıldığında, her anket en azından üniversiteler kılık kıyafete karışılmaması noktasında yüzde 70'lerin üzerinde bir mutabakat var. Bu biraz daha büyüyecek, gelişecek yasal düzenlemeler ondan sonra gelecektir ki yapıldığında bir çatışmaya yol açmasın...''

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber