Zabıta şube müdürünün rüşvet şifresi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2009 11:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Yenge evde mi süt bırakacağım

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde Zabıta Denetim Şube Müdürü hakkında rüşvetten 27 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Zanlıların rüşvetten ?Yenge evde mi süt bırakacağım" diye söz ettikleri belirlendi.

Bursa'da, ruhsatsız ve güzergah izni olmayan servis araçlarının çalışmasına menfaat karşılığında göz yumduğu iddia edilen Büyükşehir Belediyesi Zabıta Denetim Hizmetleri Şube Müdürü M.T. ve rüşvet verdikleri öne sürülen tekstilci S.D, tur şirketi sahibi O.M, A.T. ve B.C, Mali Büro ekipleri tarafından gözaltına alındı. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Denetim Hizmetleri Şube Müdürü M.T'nin haklarında işlem yapmadığı servis araçları için 4 işadamına kıyafet aldırdığı, kredi kartı borcunu ödettirdiği ve otomobilini tamir ettirdiği iddia edildi. "Rüşvet almak ve vermek" suçlarından adliyeye sevk edilen 5 zanlıdan 4'ü tutuklandı.

TAKIM ELBİSE TEKSTİLCİDEN

Yaklaşık 3 aydır cezaevinde bulunan zanlılardan müdür M.T'yi telefonla arayan kişilerin rüşvetten bahsederken, "Yenge evde mi? Süt bırakacağım" dediği ortaya çıktı. Tekstilci S.D'ye ait kredi kartıyla müdür M.T'ye takım elbise alındığı kamera görüntülerine takılırken, dükkanlarının önüne mal çıkarmak isteyen esnaftan seyyar satıcılara kadar pek çok kişinin suç olan fiillerine göz yumulduğu öne sürüldü. Zabıta müdürü M.T. hakkında "rüşvet almak ve görevini kötüye kullanmak" suçundan 27 yıla kadar hapis talebiyle dava açılırken, diğer sanıkların ise toplam 87 yıla kadar hapisleri isteniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber