MEB'den Cumhuriyet yazarına tepki

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Mayıs 2009 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugünkü (20.05.2009) Cumhuriyet Gazetesi'nden Deniz Som'un "VAZİYET" isimli köşe yazısında "Otomatik" başlıklı bölümde yanlış anlaşılmalara sebebiyet verecek özellikteki yazı için aşağıdaki açıklama yapılmıştır.

Bilindiği üzere Bakanlığımız tarafından 07.01.2008 tarihinde Gazze'ye yardım amacıyla bir kampanya düzenlenmiştir. Söz konusu kampanyayla bakanlık çalışanları, veliler, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla, 20 milyon Türk Lirası toplanmıştır. Bakanlık tarafından toplanan yardım paraları Başbakanlıkta bu amaçla açılan hesaba aktarılmıştır.

Toplanan paranın nereye ne şekilde aktarıldığı resmi belgelerle ortada iken, kamuoyunda soru işaretlerine sebep olacak bu tür iyi niyetli olmayan yayınlarla hangi amaca hizmet edilmek istendiği anlaşılmamıştır.

Daha önce konuyla ilgili olarak defaatle kamuoyuna bilgi verilmesine ve açıklama ile duyurulmasına karşın "sanki bir yanlışlık varmış" havası oluşturulmaya çalışılması hiçbir gazetecilik anlayışıyla bağdaşmamaktadır.

Bakanlık camiası olarak Gazze'ye yardım konusunda gösterilen hassasiyete karşın bir okuyucunun iddiasına sayfada yer verilmesini kamuoyunun takdirine sunuyoruz...

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber