Norm kadro çalışmasını yapan belediyelere izinsiz atama yapma yetkisi

Haber Giriş : 28 Aralık 2004 07:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2005 yılı Bütçe Kanunu tasarısında yapılan değişiklikle, norm kadrosu çalışması yapan belediyeler, 31 Aralık 2004 itibarıyla boş olan serbest memur ve sürekli işçi kadrolarına açıktan atama yaparken İçişleri Bakanlığı'ndan izin almayacak. Diğer belediyeler ve il özel idareleri ise izin almak zorunda kalacak.
Belediyelerde çalıştırılan sözleşmeli personel ücretlerine Bütçe Kanunu ile ilk defa tavan getirildi. Buna göre, bu personelin 2005'in ilk 6 ayında aylık ücret tavanı bin 830 YTL'yi, ikinci 6 ayda bin 917 YTL'yi aşamayacak.

2005 Mali Yılı Bütçe Kanunu tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Yasaya göre, genel bütçeye dahil dairelerle katma bütçeli idarelerin boş memur kadrosuna yapacağı açıktan atama sayıları ile konsolide bütçe dışındaki diğer kamu kurumlarından yapacakları memur nakilleri toplamı, 2005 yılında 48 bini aşamayacak.


'Vekile var, asile yok'
Döner sermayeler, kefalet sandıkları, sosyal güvenlik kurumları ve bütçeden yardım alan kuruluşlar serbest memur kadrolarına yapacakları açıktan atama ile diğer kamu kurumlarından yapacakları memur nakil sayıları, 2004'te ayrılan personelin 'yüzde 80'ini aşamayacak' hükmü tasarıdan çıkarıldı. Sayıyı Maliye Bakanlığı belirleyecek. Yasa, ayrıca emeklilerin kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmasına sınırlama getiriyor. Buna göre, emeklilik veya yaşlılık aylığı alanlar KİT'ler, yerel yönetimler, üst kurullar dahil kamuda ücretli çalışamayacak. Cumhurbaşkanlığı'na seçilenler, dışarıdan Bakanlar Kurulu üyeliğine atananlar, milletvekilleri, yerel yönetimlerde ve vakıf üniversitelerinde görev yapanlar, öğretim kurumlarında ders verenler için kısıtlama olmayacak.

Yasa ile ayrıca özelleştirme kapsamındaki KİT'lerin belli sayıda özürlü çalıştırma zorunluluğundan muaf tutulmasına ilişkin hüküm de kaldırıldı.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber