21 Mayıs 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2009 09:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'u ayrı ayrı kabul edecek.

- Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili Emine Bozkurt da Gül tarafından kabul edilecek.

2- Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ ve Irak Ulusal Diyalog Cephesi Lideri Salih El-Mutlak'ı ayrı ayrı kabul edecek.

3- Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-Brezilya İş Konseyi tarafından İstanbul'da düzenlenen Türk-Brezilya İş Forumu, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva'nın katılımıyla yapılacak.

- Foruma, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de katılacak.

4- Slovenya Cumhurbaşkanı Danilo Türk'ün de katılacağı DEİK Türk-Sloven İş Forumu İstanbul'da toplanacak.

- Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım da foruma iştirak edecek.

5- KKTC Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, Ankara'da temaslarda bulunacak.

- Özgürgün, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşecek, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı yapılacak.

- Özgürgün, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile de bir araya gelecek.

- Cumhurbaşkanı Gül, Özgürgün ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

6- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ankara'da, Ziraat Bankası bünyesindeki Bankacılık Okulunun 17. dönem mezuniyet törenine katılacak.

7- MÜSİAD Heyetinin Ankara temasları.

- Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Ömer Cihat Vardan ve beraberindeki heyet, Devlet Bakanları Cevdet Yılmaz ve Selma Aliye Kavaf, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ve Devlet Bakanı Egemen Bağış'ı ziyaret edecek.

8- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AP milletvekili Bozkurt, TÜBİTAK Yönetim Kurulu ve AB Konseyi Dış İlişkiler Genel Müdürü Robert Cooper'ı ayrı ayrı kabul edecek.

- Devlet Bakanı Bağış, Avustralya Çok Kültürlülük Bakanı Laurie Ferguson ile de bir araya gelecek.

9- Devlet Bakanı Faruk Çelik, Ankara'da, "Yurtdışındaki Türkler: 50. Yılında Göç ve Uyum" sempozyumuna katılacak.

10- Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Gaziantep'te, "4. Uluslararası Irak Fuarı"nın açılışı dolayısıyla düzenlenen basın toplantısı ve açılış törenine katılacak.

- Açılış töreninde, Irak Ticaret Bakanı Dr. Abdulfattah Al-Sudany ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da bulunacak.

11- Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Elazığ'da Doğu Anadolu Kalkınma Birliği Toplantısı'na katılacak.

12- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili'yi kabul edecek.

- Dinçer, Nijerya Çalışma Bakanı Adetokumbo Cayode ile de makamında görüşecek.

13- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta, Türk-Türkmen Hükümetlerarası Ekonomik Komisyon 2. Dönem Toplantısı'na katılacak, görüşmelerde bulunacak.

14- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çorum'un Sungurlu ilçesi Belediye Başkanlığını, Çorum Valiliği ile Belediye Başkanlığını ziyaret edecek, restore edilen İstiklal İlköğretim Okulunda inceleme yapacak.

- Bakan Günay ayrıca Samsun'da Valilik ve Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret edecek, AK Parti Siyaset Akademisi programına katılacak.

15- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Aydın'daki Çine Barajı'nda inceleme yapacak ve İzmir'de Gediz Havzası Eylem Planı Değerlendirme Toplantısı'na katılacak.

16- YÖK Genel Kurulu, Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın başkanlığında üniversitelerin 2009-2010 yılı kontenjanlarını belirlemek üzere toplanacak.

17- Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Ankara'da, Hac ibadetini ifa etmek için kayıt yenileten ve ön kayıt yaptıran vatandaşların kura çekimi öncesinde 2009 Yıl Hac Organizasyonu hakkında bilgi verecek.

18- Devlette "KBS" dönemi...

- Kamu hesapları bilgi sistemi ile belediyeler dahil bütün kamu kuruluşları mali açıdan yakın izlemeye alınacak.

- KBS ile "kamu zararını takip projesi" de devreye girecek ve devletin ödeme yaptığı kişi ya da kuruluşun devlete borcu varsa, sistem uyarı verecek.

- Belediyeler, her türlü alacak ve borç ile banka hesaplarını aylık olarak sisteme gönderecek.

19- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Kıbrıs müzakereleri için 29. kez bir araya geliyor.

20- Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç Bulgaristan'ın Varna Limanı'nda, Karadeniz'e kıyısı olan devletlerin deniz kuvvetleri komutanlarıyla TCG Gediz Fırkateyni'nde bir araya gelecek.

21- Siyasi partilerden.

- DSP Genel Başkanı Masum Türker, partisinin İzmir il Başkanlığında basın toplantısı yapacak.

- DP Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk, Anıtkabir ziyaretinin ardından, Parti genel merkezinde Genel İdare Kurulu toplantısına başkanlık edecek.

-BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi, Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasını araştırmak üzere kurulan komisyon toplantısına ilişkin basın açıklaması yapacak.

22- TBMM'den...

- Genel Kurulda, Türkiye-Suriye sınırındaki mayınların temizlenerek toprakların tarıma açılmasını öngören tasarının görüşmelerine devam edilecek.

- Sanayi ve Ticaret Komisyonunda, Türkiye İhracatçılar Meclisi ile İhracatçı Birliklerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı görüşülecek.

- Milli Eğitim Komisyonunda, çeşitli illerde 5 vakıf üniversitesi kurulmasına ilişkin yasa tasarıları ele alınacak.

-KİT Komisyonunda, Türkiye Denizcilik İşletmeleri Genel Müdürlüğü ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün hesapları denetlenecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonu, Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısını görüşmeye devam edecek.

23- "Kıbrıs ve Yerel Meyda" paneli Konya'da yapılacak.

- Anadolu Ajansı Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hilmi Bengi, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Vekili Salih Melek, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Nazmi Bilgin ve KKTC'li gazeteciler, panelden önce de AA'nın, "İşte Bizim Hikayemiz" adlı fotoğraf sergisinin açılışına katılacak.

24- "Abdi İpekçi Yılın Gazetecilik Ödülü" ile "Örsan Öymen Yılın İnceleme Ödülü" İstanbul'da törenle sahiplerine verilecek.

25- Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau, İstanbul'da, "Yaratıcı Kalkınma Fikirleri Yarışması"nın finaline katılacak.

26- Toplantı... Tören...Fuar...

- Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın, Kars Kafkas Üniversitesinde düzenlenen "2. Uluslararası Türkiye Türkçesi Ağız Araştırmaları Çalıştayı"na katılacak. (Saat: 10.00)

- Erzurum'da "2. Uluslararası Türk Şöleni" bayrak yürüyüşü ile başlayacak.

- "8. Mersin Uluslararası Müzik Festivali", piyanist Fazıl Say'ın Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi beldesindeki tarihi Kızkalesi içinde vereceği konserle başlayacak.

- Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ramazan Kadak, Ankara'da Milli Müdafaa İlköğretim Okulu'nda yapılacak "Dünya Süt Günü" kutlamalarına katılacak.

- Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar ve Soğutma Sanayi Komitesi üyeleri, buzdolabı ve ticari tip soğutuculara uygulanan ÖTV konusunda İzmir'de basın toplantısı yapacak.

- Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Üst Yöneticisi Dr. Bülent Bulgurlu, Koç Holding Kurumsal İletişim ve Bilgi Grubu Başkanı Ali Koç, İzmir'deki Çınarlı Endüstri Meslek Lisesini ziyaret edecek.

- Bilgisayar, Güvenlik, İletişim, Ofis Makineleri ve Görüntü Teknolojileri Fuarı Antalya'da açılacak.

- Zeytin Zeytinyağı, Şarap ve Teknolojileri Fuarı VINOLIVE 2009 İzmir'de törenle açılacak.

- İzmir Ticaret Odasınca yayına hazırlanan "Evvel Zaman İçinde İzmir" isimli albüm kitabının tanıtım toplantısı yapılacak.

- İzmir Pınar Et tesislerinde Mc Donalds özel üretim hattında 500 milyonuncu hamburger köftesinin üretilmesi dolayısıyla basın toplantısı yapılacak.

- Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, basın toplantısında mevcut durumu değerlendirecek, yeni döneme ilişkin bazı projeleri anlatacak.

27- Beko Basketbol Ligi'nde Beşiktaş Cola Turka ile Galatasaray Cafe Crown arasındaki play-off çeyrek final serisindeki 3. maç BJK Cola Turka Arena'da yapılacak.

28- Hentbolda Beşiktaş ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasındaki Erkekler Süper Ligi play-off final serisinin 4. maçı BJK Süleyman Seba Spor Salonu'nda oynanacak.

29- Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, Kurumsal İletişim ve Bilgi Grubu Başkanı Ali Y.Koç ve Koç Holding Grup Başkanları Ege Üniversitesindeki Koç Fest spor oyunları kapsamında futsal kupa törenine katılacak.

30- Fenerbahçe Kulübü'nde hafta sonunda yapılacak olağan genel kuruldaki başkan adaylarından Kemal Açıkgöz, İstanbul'da basın toplantısı yapacak.

31- Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'deki başkanlık serüveni...

- 1998'de sadece 1 oy farkla Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı'na seçilen Yıldırım, 11 yılı aşkın başkanlık koltuğunda oturuyor.

- Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli kulübün 102 yıllık tarihinde, Şükrü Saracoğlu ve Faruk Ilgaz'ın ardından en uzun süre görevde kalan 3. başkan oldu.

- Yıldırım, kulüp başkanlığı döneminde futbolda 4 şampiyonlukla, en fazla şampiyonluk yaşayan başkan olarak Fenerbahçe tarihine geçti.

- Dünya futbolunun birçok ünlü yıldızına Fenerbahçe forması giydiren Aziz Yıldırım döneminde Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı da 16 yıl aradan sonra lig şampiyonluğunu kazandı.

- Erkek ve bayan voleybol takımları ilk kez şampiyonluk yaşarken, diğer amatör branşlarda da başarılı sonuçlar alındı.

32- Beşiktaş'ta derbi stresi.

- Turkcell Süper Lig'de şampiyonluk yarışındaki avantajını korumak için pazar günü Galatasaray ile yapacağı derbide mutlak galibiyeti hedefleyen siyah-beyazlılar, ligde son 4 sezonda ezeli rakipleriyle oynadığı 15 maçtan 11'ini yitirirken, 2 kez berabere kaldı, sadece 2 kez kazanabildi.

- "Kara Kartallar", Fenerbahçe ve Galatasaray ile son 4 sezonda yaptığı lig derbilerinde toplam 16 gol atarken, kalesinde 26 gol gördü.

- Beşiktaş, son 4 sezonda bu haftaki rakibi Galatasaray ile yaptığı 7 lig maçından 2'ini kazandı, 5'ini yitirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber