ATM'de röntgen filmiyle tuzak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2009 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Adana'da ATM makinesine röntgen filmi ile tuzak kurulması sonucu bankamatik kartı ATM'de sıkışan kişi, kendisine sözde yardım etme bahanesiyle yaklaşan şahısın "Banka şubesine git" uyarısına rağmen arkadaşına ve polise haber verince dolandırılmaktan kurtuldu.

Edinilen bilgiye göre, Sami Apaydın (32), Adana Valiliği yakınındaki bir bankaya ait ATM'den para çekmek istedi. Daha önceden dolandırıcılar tarafından içerisine röntgen filmi parçaları yerleştirilen cihaza kartını takan Sami Apaydın, işlem yapamadığı gibi kartını da tekrar çıkaramadı. Bu sırada Apaydın'ın yanına yaklaşan bir kişi, "İptale bas. Sonra da şifreyi yaz. Kartını geri verir" dedi. Şahsın söylediklerini yapan Apaydın, yine kartı çıkmayınca bu kez şahıs, "Banka şubesine gitmen lazım" dedi.

Şahsın uyarısına aldırmayan Apaydın, durumdan şüphelenerek hem polise hem de bir arkadaşını arayarak haber verdi. Olay yerine gelen polis ekiplerinin yaptığı çalışma neticesinde ATM'ye röntgen filmi yerleştirildiği anlaşıldı.

Tuzağı hazırlayan şahıslardan şikayetçi olmak için Adana Emniyet Müdürlüğü'ne giden Sami Apaydın, "Bana şifreni yaz. Ardından da bankaya git diyen şahsın daha sonra beni ağacın arkasından izlediğini fark ettim. Yakalamak için koştum ama kaçıp gitti" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber