Polis ve MİT adını kullanarak dolandırıcılık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2009 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Kumluca ilçesinde kendilerini rütbeli polis ve MİT mensubu olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 3 kişi gözaltına alındı.

Kendilerini emniyet müdürü, MİT istihbarat operasyon şube müdürü ve binbaşı olarak tanıtarak sahil bölgesindeki arazilerine turistik tesis açmak isteyen bazı vatandaşları ruhsat temini vaadinde bulunarak dolandırdığı öne sürülen 3 kişiye yönelik geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Kumluca Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin takibi sonucu, dolandırıcılık olaylarına karıştığı iddia edilen M.K. (31), D.E. (37) ve A.K. (60), Adnan Menderes Bulvarı'nda otomobilde gözaltına alındı.

Otomobilde 1 av tüfeği, bu tüfeğe ait 12 fişek, dolandırıldıkları iddia edilen vatandaşlara ait tapu fotokopileri, imzalı değişik miktarlarda çek ve senet, kimlik fotokopileri ele geçirildi.

Zanlıların emekli polis mensupları ve yakınlarınca kurulan bir derneğe ait kimlikler taşıdığının da belirlendiği, dernekle ilgileri bulunup bulunmadığının araştırıldığı bildirildi.

İnandırıcı olmak amacıyla kendilerini polis ve MİT'te görevli rütbeli kişiler olarak tanıttıkları belirtilen, emniyetteki sorguları tamamlanan zanlılar, ?unvan gasbı? ve ?nitelikli dolandırıcılık? suçundan Kumluca Adliyesine sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber