MEB 2008 Yılı Kamu Zararı İcmal Cetveli

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Mayıs 2009 12:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI

? VALİLİĞİ

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE

5018 sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanununun 71‟inci maddesine dayanılarak Bakanlar Kurulunca çıkarılan Kamu Zararlarının Tahsiline İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmeliğe istinaden Bakanlığımızca 04/01/2007 tarihinde 2007/02 nolu genelge yayımlanmıştır.

Söz konusu genelgenin kamu zararının takibi başlıklı ?‟B‟‟ maddesinin 7‟inci fıkrası ?Bakanlığımız taşra teşkilatında il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince kamu alacağının tahsil sürecine ilişkin olarak yürütülmesi gereken; alacak takip dosyalarının oluşturulması, borcun tahakkuk ettirilmesi, muhasebe birimlerine gönderilmesi ve kayıtlara alınmasının sağlanması, borçlulara (ilgili ve/veya sorumlu) ulaşılması gibi iş ve işlemler nedeniyle her yıl Aralık ayı sonu itibariyle Ġl Millî Eğitim Müdürlüklerince Ek-1'de yer alan belge düzenlenerek izleyen ayın en geç 10'una kadar Strateji Geliştirme Başkanlığına gönderilecektir? hükmünü taşımaktadır.

Ancak, anılan madde hükmü gereğince İl Millî Eğitim Müdürlüklerince düzenlenerek en geç Ocak ayı sonuna kadar gönderilmesi gereken ?kamu zararı icmal cetveli?nin bugüne kadar gönderilmediği tespit edilmiştir.

Bu nedenle, İl Millî Eğitim Müdürlüklerince; 2008 yılına ait kamu zararı icmal cetvelinin (Ek-1), İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerini de kapsayacak şekilde düzenlenerek en geç Mayıs ayı sonuna kadar Başkanlığımıza gönderilmesi gerekmektedir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Orhan ERGÜN Bakan a.

Başkan V.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber