Hastanede 6,5 saat sedyede bekletilen genç kız öldü

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 23 Mayıs 2009 07:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kalender Tezcan, 23 Nisan'da kızı Aynur Tezcan'ı soğuk algınlığı ve ateş şikâyetiyle sağlık ocağına götürdü. Resmî tatil olması sebebiyle muayene yaptıramayan baba geri döndü. Bir süre sonra kızının fenalaştığı haberini alan Tezcan, kızının 12 yaşındayken beyin ameliyatı geçirdiği Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gitti.

16.30'da gittikleri hastanede 23.30'a kadar doktorların kendileriyle ilgilenmediğini savunan baba Tezcan, defalarca yanına gittiği doktorun kızının ateşine ve ensesine bakıp, 'ensesi sert, menenjit olabilir, belinden su alın' diye talimat verdiğini, görevlilerin de koridorda sedyede su aldığını söyledi. Bu işlem sırasında kızının kalbinin durmasıyla doktorun paniğe kapıldığını anlatan baba Tezcan şöyle konuştu: "Elektroşok yapıldı. Kalbi tekrar atmaya başladıktan sonra yoğun bakıma alınması gerekiyor, 'burada yer yok, başınızın çaresine bakın' dediler. Kızımı ambulansa bindirirken üzerine bir örtü bile örtülmemiş."

ACİLDEKİLER '8 GÜN SONRA FİLMİ ALIN' DEDİ

Hastanede yüzlerine bakılmadığını savunan Kalender Tezcan, acil servisteki doktorun ihmali sebebiyle kızının bitkisel hayata girdiğini iddia etti. Şu anda özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde olan genç kızın beyin ölümü gerçekleşti. Tezcan, "Doktoru defalarca 'kızım çok zor nefes alıyor' diye uyardım. Bana 'Sen benden iyi mi bileceksin? Madem daha iyi müdahale yapacaksın evine götür' diye çıkıştı. Kızımı film için farklı bir binaya götürmek gerekiyordu personel vermediler, 'kendiniz götürün' dediler. Çekilen filmi 8 gün sonra alabileceğimizi söylediler." diye konuştu.

Kalender Tezcan, kamera kayıtlarına bakılarak ilgisizliğin ispatlanabileceği iddiasında. Tezcan, "Beni dinleyenler 'Bir doktor nasıl böyle davranır?' diyebilir. Acil servisteki kamera kayıtlarına bakıldığında gerçek görülecek." ifadesini kullandı. Kızının tedavisini yapmadığını iddia ettiği doktorun cezalandırılması için elinden geleni yapacağını anlatan Tezcan, sözlerini şöyle tamamladı: "Maddî tazminat istemiyorum. Gerekirse bir evim var, onu satacağım ve doktorun ceza alması için mahkemelerde harcayacağım."

Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Recep Güloğlu, konuyla ilgili olarak görüş belirtmek istemedi. Sekretaryası ise 'kendilerinin konuyla ilgili olarak kürsü başkanlığına yazı yazdıklarını ve gerekli tahkikler sonrası cevap verebileceklerini' iletti. Ancak iki gün geçmesine karşın bir açıklama yapılmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber