YÖK Başkanının motosiklet hayali gerçekleşti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 24 Mayıs 2009 08:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hayali gerçekleşti

Esra KAYA

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, dün motosiklet ehliyet sınavını verdikten sonra eşinin doğum günü hediyesi olan 2009 model motoruyla gezmenin keyfini çıkardı.

Özcan "En büyük hayalim buydu ama hiçbir zaman sahip olamamıştım. Şimdi hayallerim gerçek oldu" dedi.

MOTOSİKLET tutkunu YÖK Başkanı Prof Dr. Yusuf Ziya Özcan, eşi Kıvılcım Özcan'ın kendisine doğum günü hediyesi olarak aldığı 2009 model 'Honda Shadow 750 cc' motoruyla ilk kez Hürriyet'e poz verdi. Motosiklet ehliyet sınavını dün başarıyla veren Özcan, sınavdan çıkar çıkmaz kaskını ve montunu giyerek yeni motoruna bindi. Özcan, motora olan düşkünlüğünün 14-15 yaşlarındayken Jawa marka motor kiralayarak başladığını anlattı. Özcan, "Hep bir motorum olsun isterdim. En büyük hayalim buydu. Ama hiçbir zaman sahip olamamıştım. Şimdi hayallerim gerçek oldu" dedi.

Mutlaka kask takın

Aralarında 50-60 yaşında tıp profesörlerinin de bulunduğu 45 kişilik motor tutkunu bir grupla hafta sonları gezilere giden Özcan, Ankara'dan Suriye'ye motorla gitmek istediğini belirterek, şunları söyledi: "ABD'de öğrenci olduğum zamanlarda motosiklet alabilirdim ama o zaman okulum çok sıkıydı, derslerim ağırdı. Bundan bir, iki yıl önce amatör olarak trafiğe kapalı alanlarda kullanmaya başladım. Artık motor ehliyeti almam gerektiğine karar verdim ve sınava girdim. İlk iş hemen gidip kendime kısa bir motorcu montu aldım. Çizmem, kaskım hepsi tamam. Hafta sonları Beypazarı, Ayaş, Kızılcahamam'a gidiyoruz. Yollarda çok eğleniyoruz, bütün stresimi atıyorum. Motorun üzerinde hiçbir şey düşünmüyor, kendinizi inanılmaz özgür hissediyorsunuz. Hayatta yaptığım en güzel şey. Amacım hız yapmak değil. Gezi amaçlı kullanıyorum. Bütün motor kullanıcılarına da tavsiyem, hız yapmasınlar. Kasklarını mutlaka taksınlar.

Eşime de alacağız

Eşim de benden gördü, çok heveslendi. Ama o biraz korktuğu için bu tip bir motor yerine dört tekerlekli ATV motorlardan istiyor. Birlikte Ankara'dan Zonguldak'taki köyümüze gideceğiz.''

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, ehliyetini aldıktan sonra ilk kez kullandığı motoru ve kıyafetleriyle poz verdi. Özcan, 6 yaşındaki oğlu Sinan'la oynayıp, YÖK binasının bahçesindeki köpekleri severek, çok keyifli bir hafta sonu geçirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber