Yılmaz: GAP'ın bitmesiyle 150 bin kişiye istihdam sağlanacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2009 12:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, GAP'ın bitmesi ile birlikte bölgede en az 150 bin kişiye istihdam sağlanacağını söyledi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne yönelik yaptığı gezi kapsamında Mardin'e gelen CevdetYılmaz, Mardin Valisi Hasan Duruer'i makamında ziyaret etti. Mardin'in sorunları hakkında Vali Duruer'den bilgi alan Bakan Yılmaz, Mardin Ovası'nın 110 bin hektarının sulu tarıma açılması için 3 ayrı ana sulama kanalları için ihale yaptıklarını kaydetti. Bu ihaleler için Mardin'e 300 milyon TL ödenek ayrıldığını aktaran Bakan Yılmaz, GAP bölgesinde sulu tarıma geçilmesi ile birlikte işsizlik alanında önemli bir düşüş yaşanacağını ifade etti.

Bakan Yılmaz, "Sulu tarıma geçilmesi bir hektara iki kişinin istihdamı demektir. Bunu düşündüğümüz zaman 110 bin hektar alan için 220 bin kişinin istihdamı sağlanacak demektir. Daha mütevazi olursak 150 bin civarında bir istihdam potansiyeli söz konusudur. Bu nedenle GAP bölge için hayati önem arz etmektedir." dedi

GAP bölgesi için 2008 yılında 1 milyar TL ilave kaynak tahsis edildiğini vurgulayan Bakan Yılmaz, "Bu yıl GAP için 2,8 milyar TL kaynak tahsis edildi. Ağırlıklı olarak sulama projelerimiz var. Ulaşım ve alt yapı projelerinin yanı sıra sosyal, eğitim, sağlık alanlarında projelerimiz var." diye konuştu.

2012 yılına kadar 1 milyon 60 bin hektar alanın sulamaya açılmasını hedeflediklerini kaydeden Devlet Bakanı Yılmaz, şöyle devam etti: "GAP'ın potansiyeli 1,8 milyon hektardır. Bu topraklar sulanmaya başladığında bölgenin kalkınması ve refahın artmasına vesile olacaktır. Amacımız bu bölgeyi Türkiye ortalamalarına yaklaştırarak, refahı artırıp sosyo-ekonomik anlamda göstergeleri iyileştirmektir."

Valilik ziyaretinden sonra AK Parti Mardin milletvekilleri Cüneyt Yüksel ve Halit Demir ile birlikte Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu ve AK Parti İl Teşkilatı'na geçen eden Bakan Yılmaz, Kazmiye Medresesi ve Deyrulzafaran Manastırı'nı ziyaret ettikten sonra Midyat'a hareket edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber